Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Islāmistu nemiernieku uzbrukumā armijas barakām Jemenā nogalināti 24 cilvēki

Islāmistu nemiernieku uzbrukumā armijas barakām Jemenas dienvidos pirmdien dzīvību zaudējuši vismaz 24 cilvēki, tostarp pieci karavīri, paziņojušas militārpersonas un vietējo cilšu pārstāvji.

Bojāgājušo vidū ir arī 15 teroristiskās organizācijas Al Qaeda kaujinieki, liecina Aizsardzības ministrijas sniegtā informācija. Savukārt kāds vietējais avots ziņoja, ka nemiernieku un 111.brigādes karavīru sadursmēs nogalināti desmit nemiernieki.

Bojā gājuši arī divi vietējo cilšu locekļi, kuri cīnījušies kopā ar armijas karavīriem, paziņojušas militārpersonas un vietējo cilšu pārstāvji.

Uzbrukums noticis Abjānas provincē, kur ir spēcīga Al Qaeda klātbūtne. Tas sācies vēl pirms rītausmas un pāraudzis smagās sadursmēs, kad armijas spēkiem palīgā nākuši vietējo cilšu locekļi.

"Ciltis cīnās līdzās armijai, un mēs atvairīsim Al Qaeda. Viņu plāni cietīs neveiksmi, kamēr vien vietējie iedzīvotāji būs mūsu pusē," norādīja kāda militārpersona, paužot pārliecību, ka islāmistu kaujiniekiem neizdosies pārņemt kontroli pār vietējo pilsētu, kas atrodas stratēģiski svarīgā vietā starp Šebvas, Baidas un Lehidžas provincēm.

Jau ziņots, ka Al Qaeda atzars Jemenā, kas sevi dēvē par Šariata partizāniem, ir mācējis izmantot centrālās valdības kontroles atslābumu, kas sekoja tā dēvētajam arābu pavasarim, kura rezultātā Jemenas prezidents Ali Abdulla Salehs pēc 33 gadus ilgas valdīšanas bija spiests atkāpties no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits