Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Izlūku pirmdienas uzdevums

Pirmdien 22 cilvēku sastāvā kārtējā vairāku dienu uzdevumā devusies Latvijas kontingenta izlūku un novērotāju grupa. Uzdevums ierasties pie afgāņu policijas vienības aptuveni 25 kilometru attālumā no Meimanas un nogādāt tur hesco bastionus, kas nepieciešami jaunu nocietinājumu izveidošanai, tika izpildīts.

Tāpat ļoti svarīgs vienības komandiera kapteiņa Armanda Rutka uzdevums bija informācijas iegūšana par situāciju rajonā.  Dienai kapteinis pastāstīja, ka ar policijas darbību pagājušā nedēļā, kad tika sarīkots uzbrukums, esot ļoti gandarīts. Toreiz aptuveni desmit, divpadsmit kilometru attālumā esošās visai nemierīgās ielejas atnākuši nemiernieki un izveidojuši viltus kontrolposteni uz lielceļa, ko sauc par Ringroud. Tādā veidā viņi esot centušies no garām braucošajiem iekasēt nodevas un, iespējams, arī sagūstīt kādu amatpersonu. Policija rīkojusies profesionāli un nemierniekus ātri vien padzinusi. Pēc kapteiņa domām, nemiernieki, kurus viņi dēvē par "badītiem", esot rīkojušies visai prasmīgi – viņiem esot bijušas ierīkotas šaušanas pozīcijas 600 metru attālumā no lielceļa.

Šādi incidenti notiekot aptuveni reizi mēnesī. Vēl šajā reģionā vairākas reizes notikuši pašnāvnieku uzbrukumi. Rīt izlūkvienība turpinās ievākt informāciju rajonā, bet nakti pavadīs Hvagžašapušā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits