Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izmešu skandāls: Autoražotāji piedāvā kompromisu - programmatūras atjauninājumu

Volkswagen, Daimler, BMW un Opel piedāvājuši dīzeļdzinēju programmatūras atjauninājumu ar mērķi samazināt kaitīgos izmešus par 25 līdz 30%, vēsta Bloomberg. Piedāvājums pieņemts kā kompromisa risinājums, taču vides aizstāvji norādījuši, ka šis būtu vien īslaicīgs risinājums dīzeļauto izmešu skandālā.

Auto ražotāju piedāvātais plāns paredz samazināt kaitīgos izmešus par 25 līdz 30% kopumā apmēram pieciem miljoniem pēdējos gados ražoto spēkratu, kā arī izteikt atpirkšanas piedāvājumus vecāku dīzeļauto īpašniekiem. Ar to minētie auto ražotāji cer novērst ieceri gaisa kvalitātes uzlabošanas vārdā aizliegt ar dīzeļmotoriem aprīkotus auto vairākās lielpilsētās.

Piedāvājums izteikts Vācijas Transporta un Vides ministriju rīkotajā sanāksmē, kurā apspriesta situācija autobūvē saistībā ar cīņu pret kaitīgo izmešu apjomu. Tomēr vides aizstāvji jau izteikušies, ka panāktais kompromiss nav ilgtermiņa risinājums gaisa piesārņojuma krīzei.

Kā zināms, 2015. gadā ASV atklāja, ka Volkswagen ar speciālas programmatūras palīdzību slēpis dīzeļmotoru izmešu apjomu. Vēlāk atklājās, ka tas attiecināms uz vismaz 11 miljoniem dažādu modeļu Volkswagen automašīnu modeļiem visā pasaulē.

Žurnāls Der Spiegel savukārt vēstījis, ka Volkswagen, Audi, Porsche, BMW un Daimler jau kopš 90. gadiem slepeni vienojušies par dažādiem jautājumiem, ieskaitot izmešu apjomu automašīnās ar dīzeļdzinējiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits