Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Jaceņuks Odesas traģēdijā vaino drošības spēku bezdarbību

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks apsūdzējis drošības spēkus, ka tie nav apturējuši vardarbību Odesā, kurā dzīvības zaudēja vairāk nekā 40 cilvēki, kā arī vainoja Krieviju sadursmju organizēšanā.

"Personīgi es vainoju Drošības dienestu un tiesībsargājošās iestādes, ka tās nedarīja neko protestētāju izdzenāšanai," intervijā telekanālam BBC pavēstīja Jaceņuks. "Šie drošības spēki ir neefektīvi un ir pārkāpuši likumu."

Viņš sacīja, ka Odesas apgabala milicijas priekšnieks atstādināts un sākta izmeklēšana. "Prokuratūra izpētīs katras miliča darbības, sākot no milicijas priekšnieka un viņa vietnieka un beidzot ar ierindas milici," paziņoja Jaceņuks."

Svētdien Jaceņuks apmeklēja Odesu, kur atkārtoti nosodīja miliciju. Viņš pavēstīja, ka milicija ir vairāk ieinteresēta korupcijas augļos, nevis kārtības uzturēšanā. Ja milicija būtu darījusi savu darbu, "šīs teroristu organizācijas būtu likvidētas", sacīja Jaceņuks.

"Pret cilvēkiem, Ukrainu un Odesu labi sagatavotas un organizētas darbības rezultāts ir desmitiem cilvēku upuru," sacīja Jaceņuks.

Viņš noraidīja Krievijas apgalvojumus, ka viņa valdība izprovocē asinsizliešanu Ukrainas austrumos ar pretterorisma operāciju kontroles atgūšanai pār vairākām kaujinieku sagrābtām pilsētām.

"Dialoga process ir sācies, tikai tas noslīkst Krievijas ražojuma automātu šāvienu skaņās," sacīja Jaceņuks.

Kā ziņots, piektdien notikušajā ugunsgrēkā Odesas Arodbiedrību namā un konfrontācijā starp Ukrainas vienotības atbalstītājiem un prokrieviski noskaņotajiem aktīvistiem gāja bojā 46 cilvēki, bet slimnīcās palīdzība sniegta 214 cilvēkiem.

Pilsētā izsludinātas triju dienu sēras.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) iepriekš jau pavēstīja, ka nekārtības Odesā koordinējušas diversantu grupas no Krievijas un tajās piedalījušies nelikumīgi bruņotie grupējumi no Piedņestras, bet šos notikumus finansējis bijušais Ukrainas vicepremjers Sergejs Arbuzovs un bijušais ieņēmumu un nodokļu ministrs Aleksandrs Kļimenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits