Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Japānas premjers: Mēs cīnīsimies līdz galam!

Japānas premjerministrs Naoto Kans piektdien paziņoja, ka valdība ir gatava ilgai cīņai, lai risinātu sarežģīto un bīstamo situāciju pirms trim nedēļām zemestrīcē un cunami bojātajā Fukušimas atomelektrostacijā (AES) un novestu šo cīņu līdz uzvarai. «Pašreiz mēs nevaram apgalvot, ka situācija stacijā būtu pietiekami stabila. Bet mēs esam sagatavojušies dažādām situācijām un es esmu pārliecināts, ka situāciju var stabilizēt,» televīzijas uzrunā sacīja Japānas premjers. «Pašlaik mēs nevaram pateikt, kad tas notiks, bet mēs darām visu iespējamo.»

N. Kans arī apsolīja, ka pēc tam, kad krīze Fukušimas AES būs atrisināta, Japānā tikšot izveidota drošības sistēma, kas garantēs, ka šādas situācijas vairs neatkārtojas, raksta AP.

Strādnieki turpina darīt visu, lai dzesētu četrus pārkarsušos kodolreaktorus un atjaunotu dzesēšanas sistēmas darbību. Tas ļautu krietni uzlabot situāciju Fukušimā, kas joprojām ir kā bīstama pulvermuca. Tuvākajā laikā Fukušimā no ASV tiks nogādāti divi gigantiski sūkņi, kas ikdienā tiek izmantoti cementa pumpēšanai, bet tagad tiks izmantoti, lai laistītu kodolreaktorus.

Japānas kodoldrošības aģentūra piektdien pauda šaubas par Fukušimas AES operatora TEPCO sniegtajiem radiācijas līmeņa mērījumiem atomstacijas apkaimē. TEPCO vakar paziņoja, ka gruntsūdeņos zem bojātajiem kodolreaktoriem radioaktīvā joda koncentrācija 10 tūkstoš reižu pārsniedz atļauto normu, vēsta BBC.

Aģentūra uzskata, ka šie dati ir pārspīlēti, tādēļ apšauba arī šonedēļ veiktos radiācijas līmeņa mērījumus gaisā un okeānā. TEPCO uz to atbildēja, ka, iespējams, kļūdījusies datorprogramma, kas analizē iegūtos datus.

Eksperti nedomā, ka saindētais ūdens varētu nokļūt dzeramajā ūdenī, tomēr, ja tas notiek, tad tikai tādā gadījumā, ja gruntsūdeņi sasniedz dziļurbumus vai upes, kuru ūdeni izmanto dzeršanai. Tomēr, visticamāk, radioaktīvais ūdens ieplūdīšot Klusajā okeānā, kura krastos atrodas Fukušimas AES.

Līdz šim oficiāli apstiprināts, ka 11. martā notikušajā dabas katastrofā dzīvība laupīta vairāk nekā 11 500 cilvēkiem, no kuriem identificēti ir 9000. Par bezvēsts pazudušiem tiek uzskatīti vairāk nekā 16 500 iedzīvotāju, no kuriem daudzi netiks atrasti nekad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits