Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Jau otro dienu aplenkta Lībijas Ārlietu ministrija

Lībijas Ārlietu ministrijas ēka jau otro dienu pēc kārtas atrodas bruņotu protestētāju aplenkumā. Demonstranti pieprasa atbrīvot no amata tās amatpersonas, kas saistītas ar gāztā prezidenta Muamara Kadafi režīmu.

Kopš svētdienas ap ministrijas ēku izvietoti aptuveni 30 spēkrati, un uz dažiem no tiem uzstādīti zenītložmetēji. Pie ministrijas uzturas arī bruņoti vīri.

Pirmdien uz ministrijas vārtiem bija novietoti plakāti, kuros aicināts pieņemt likumu, kas no politikas izslēgtu Kadafi režīma amatpersonas. "Ministrija ir slēgta," apliecināja viens no protestētājiem - Aimens Muhameds Abudeina -, norādot, ka "tuvāko stundu laikā tiks sāktas sarunas ar attiecīgajām ministrijām".

Pēc viņa teiktā, ministrija atradīsies aplenkumā tik ilgi, iekams protestētāju prasības apstiprinās valsts pagaidu parlaments - Vispārējais nacionālais kongress -, pieņemot likumprojektu, kas paredzētu no politiskā procesa izslēgt bijušā režīma darbiniekus.

Lībijas premjerministrs Ali Zeidans svētdien nosodīja Ārlietu ministrijas aplenkšanu, kā arī uzbrukumus Iekšlietu ministrijas un nacionālās televīzijas ēkām Tripolē. Premjerministrs mudināja atbalstīt valdību un nepakļauties bruņotajiem grupējumiem, "kuri vēlas destabilizēt valsti un terorizēt ārvalstniekus un vēstniecības".

Lībijas Vispārējais nacionālais kongress šobrīd izvērtē ierosinājumu likumā noteikt, ka bijušā režīma amatpersonas nevar ieņemt augstākos amatus valdībā un valsts pārvaldē. Šāds likums varētu ietekmēt vairākas pašreizējās valdības amatpersonas, un šī iecere izraisījusi asas domstarpības politiķu starpā.

Šā gada martā demonstranti bija ielenkuši kongresa ēku, uz vairākām stundām no tās neļaujot izkļūt likumdevējiem un pieprasot pieņemt šādu likumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits