Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kataras blokāde: Ar lidmašīnām valstī nogādās 4000 govju

Lai blokādes apstākļos nodrošinātu Kataru ar svaiga piena krājumiem, kāds uzņēmējs plāno uz valsti ar lidmašīnām nogādāt 4000 govju. Tam būtu nepieciešami vismaz 60 lidojumi, tādējādi šī būtu apjoma ziņā pasaulē vērienīgākā liellopu transportēšana, izmantojot aviosatiksmi, vēsta The Guardian. Pēc tam, kad

Pēc tam, kad Apvienotie Arābu Emirāti, Bahreina, Ēģipte un Saūda Arābija nolēma pārtraukt diplomātiskās un ekonomiskās attiecības ar Kataru, valsts steidzīgi uzsākusi darbu pie tā, lai atvērtu jaunus transporta koridorus satiksmei ar Irānu, Turciju un Omānu.

Līdz blokādes sākumam Katara lielāko daļu piena produktu importēja no kaimiņvalstīm, tostarp Saūda Arābijas. Nu lielāko daļu piena produktu Katarai nākas importēt no Turcijas. Dārzeņus un augļus Katarai nu piegādā Irāna, kas izsūtījusi piecus ar pārtiku piekrautus kuģus.

Sākotnēji Power International Holding vadītājs Mutazs al Hajats bija iecerējis Austrālijā un ASV iegādātās govis uz Kataru nogādāt ar kuģi, bet nu blokādes apstākļos plāns mainījies un piegādei izvēlēta aviosatiksme. 

Kā vēstīts, AAE, Bahreina, Ēģipte un Saūda Arābija aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka to diplomāti atstāj Kataru, kā arī tiek slēgtas ostas un lidostas Kataras ūdens un gaisa transportlīdzekļiem

ASV prezidents Donalds Tramps uzskata, ka minēto arābu valstu lēmums pārraut saites ar Kataru ir rezultāts viņa spiedienam uz šo valstu līderiem, pieprasot intensīvāk cīnīties pret terorismu. 

"Ir tik labi redzēt, ka atmaksājas vizīte Saūda Arābijā un tikšanās ar karali un 50 valstīm," vietnē Twitter rakstīja Tramps. "Viņi teica, ka ir gatavi ieņemt stingru līniju pret ekstrēmisma finansēšanu un visas atsauces norādīja uz Kataru. Iespējams, ka šīs būs beigas terorisma šausmām."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits