Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ķīnā uzbrucējs sadur 22 pamatskolas skolēnus

Henaņas provincē Ķīnā kāds vīrietis piektdien sadūris 22 pamatskolas bērnus, informēja amatpersonas. Henaņas provinces Guanšaņas apgabalā "sadurti 22 pamatskolas bērni" un viens pieaugušais, aģentūrai AFP atklāja kāda vietējā amatpersona, piebilstot, ka neviens no upuriem nav miris.

Uzbrucējs ir aizturēts. Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra vēsta, ka vīrietis uzbrucis bērniem pie skolas un sadūris viņus, neradot dzīvībai bīstamus ievainojumus. Precīzu cietušo bērnu vecumu aģentūra neatklāja.

Pēdējo divu gadu laikā Ķīnā notikuši vairāki vardarbīgi uzbrukumi bērniem. 2010.gadā piecos šādos incidentos tika nogalināti 15 bērni un divi pieaugušie, bet vairāk nekā 80 cilvēki tika ievainoti. Uzbrukumi pamudināja varasiestādes pastiprināt drošību skolās un veikt šādu noziegumu cēloņu izpēti.

Attīstoties valsts ekonomikai un palielinoties plaisai starp bagātajiem un nabagajiem, Ķīnā noziedzības līmenis audzis pēdējos pāris desmitus gadu. Konstatēts arī vairāk garīgo saslimšanu, no kurām daļa saistīta ar stresu, ko radījusi dzīves tempa paātrināšanās un sociālās atbalsta sistēmas panīkums.

Tomēr Ķīnas varasiestādes apgalvo, ka, salīdzinot ar Rietumiem, Ķīnā slepkavību skaits ir ievērojami mazāks. Ķīnā par slepkavību draud nāvessods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits