Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ķīnu satricina jauni grūdieni

Gandrīz divas nedēļas pēc postošās zemestrīces Ķīnu svētdien satricināja spēcīgi pēcgrūdieni, kas nodarīja lielus postījumus Sičuaņas reģionā. Ķīnas televīzija informē, ka pēcgrūdieni sagrāvuši vairāk nekā 70 000 māju, kas jau bija cietušas zemestrīcē. Vismaz viens cilvēks gājis bojā, vairāki simti ievainoti, informē Reuters.

Pēcgrūdienu stiprums bija 5,8 balles pēc Rihtera skalas. Tie bija vieni no stiprākajiem grūdieniem kopš 12.maija zemestrīces. Ķīnas amatpersonas tikmēr informē, ka piektdien no gruvešiem izvilkts kāds 80 gadu vecs vīrs, kurš izdzīvojis 11 dienu pēc zemestrīces. Viņam izdevies izdzīvot, jo sieva varēja piekļūt gruvešiem un pabarot viņu, līdz ieradās glābēji un atbrīvoja vīrieti. Ķīnas valdības informācija liecina, ka zemestrīces upuru skaits pārsniedzis 62 000, vēl ap 24 000 cilvēku tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem. Ķīnas amatpersonas uzskata, ka kopējais upuru skaits varētu pārsniegt 80 000. Vairāk nekā pieci miljoni cilvēku palikuši bez pajumtes. Varas iestādes raizējas par slimību izplatīšanos. Palīdzību lūguši arī pandu audzētāji, jo zemestrīcē nopietni cietis Volunas pandu centrs, kas ir slavens ar savu darbu pandu aizsardzības jomā. Zemestrīcē gājuši bojā pieci centra darbinieki; nav zināms divu pandu liktenis, informē AP. Astoņas pandas no zemestrīces skartā apvidus nosūtītas uz Pekinas zoodārzu, kur priecēs Pekinas olimpisko spēļu viesus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits