Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Klimata samitā Parīzē līderi aicina vienoties cilvēces nākotnesvārdā

Pastiprinātas drošības apstākļos notiekošā ANO klimata samita atklāšanas runās pirmdien lielvalstu līderi īpaši uzsvēra ne tikai nepieciešamību panākt, lai tiktu palēnināts cilvēka darbības rezultātā radies pasaules globālās vidējās temperatūras pieaugums, bet lai tas tiktu darīts nekavējoties, kamēr nav par vēlu.

AFP ziņo, ka izteikties konferencē ieradušies 147 valstu līderi. Divu nedēļu laikā sarunu dalībnieki no 195 valstīm cer vienoties par līgumu, kas paredzētu siltumnīcas efektu izraisošo izmešu samazināšanu un globālās sasilšanas ierobežošanu līdz 2°C salīdzinājumā ar pirmsindustriālo periodu.

Francijas prezidents Fransuā Olands runā atzīmēja, ka vēl nekad starptautiskai sanāksmei likmes nav tik augstas, jo no tās rezultātiem "atkarīga planētas nākotne, dzīvības nākotnē". "Cilvēces cerība balstās uz mūsu pleciem," teica prezidents.

ASV prezidents Baraks Obama teica: "Es ticu Mārtina Lutera Kinga juniora teiktajam, ka mēdz būt kaut kas, ko darīt jau ir par vēlu. Klimata izmaiņu gadījumā tā stunda ir gandrīz situsi." Viņš arī uzsvēra, ka daudzas nabadzīgās valstis, kas pašas nav vainojamas klimata izmaiņās, tās izjutīs īpaši smagi. Neesot neiespējama ekonomiskā attīstība un pietiekama vides aizsardzība tajā pašā laikā. Samita laikā tiekoties ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu,c Obama teica, ka ASV un Ķīna kā divas lielākās kaitīgo izmešu radītājas ir apņēmušās rīkoties. Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicināja panākt obligāti pildāmu vienošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits