Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Laikraksts: Šveices banka UBS plāno plašas darbinieku atlaišanas

Brokera mahinācijās cietusī Šveices lielākā banka UBS plāno īstenos vērienīgas darbinieku atlaišanas,  samazinot savu biznesu investīciju jomā, piektdien vēstī Šveices preses izdevumi.

Laikraksts "Tages-Anzeiger", atsaucoties uz avotiem bankā, vēstī, ka par UBS sastāvā ietilpstošās investīciju bankas biznesa apmēru samazināšanu tikšot paziņots 17.novembrī, kad tradicionāli banka rīko savu investoru dienu. Tādējādi darbu var zaudēt tūkstošiem cilvēku, kuri strādā UBS investīciju struktūrvienībā, norāda izdevums.

Laikraksts arī prognozē, ka ir gaidāma UBS vadītāja Osvalda Grībela un investīciju bankas šefa Karstena Kengetera atkāpšanās.                

Jau vēstīts, ka investīciju brokera mahināciju dēļ bankai UBS ir radušies aptuveni divu miljardu ASV dolāru (aptuveni miljarda latu) lieli zaudējumi. Ziņots, ka  brokeris veicis neatļautus darījumus ārvalstu valūtu tirdzniecībā.

Liebritānijas policija saistībā ar notikušo aizturēja 31 gadu vecs vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par krāpšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Britu mediji vēstīja, ka aizturētais ir Kveku Adoboli, kurš astoņus gadus strādā UBS Lielbritānijas filiālē. Viņa profils profesionāļu sociālajā tīklā "LinkedIn" liecina, ka Adoboli pēdējos piecus gadus UBS bijis brokeris Eiropas vērtspapīru tirdzniecības nodaļā, bet pirms tam trīs gadus - tirgus analītiķis. Adoboli ir beidzis Notingemas universitāti.

UBS ir centusies atgūt savu reputāciju pēc tam, kad tā cieta milzīgus zaudējumus saistībā ar ASV zemstandarta kredītiem un 2007.-2008.gada globālo finanšu un ekonomikas krīzi. Šveices valsts bija spiesta glābt banku no bankrota, bet klienti lielā skaitā pameta banku, baidoties par tās krahu.

Turklāt 2009.gadā banka atzina, ir centusies apkrāpt ASV nodokļu institūcijas un piekrita atklāt to savu klientu vārdus, kurus ASV varas iestādes turēja aizdomās par ārzonu banku rēķinu izmantošanu, lai izvairītos no nodokļiem, kā arī izmaksāt 780 miljonus dolāru, lai panāktu mierizlīgumu ar ASV prokuratūru, kas izmeklēja bankas darbību.

UBS brokera mahinācijas atsauc atmiņā 2008.gada notikumus Francijas bankā "Societe Generale", kad brokera Žeroma Kervjēla mahināciju dēļ cieta 4,9 miljardu eiro zaudējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits