Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lavrovs: Apsūdzības Damaskai par sprādzieniem Alepo universitātē ir zaimi

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdien par zaimiem nodēvējis ASV telekanāla CNN ēterā izskanējušo informāciju, ka nesenos sprādzienus Alepo universitātē Sīrijā sarīkojuši Damaskas valdības spēki. "Neko zaimojošāku es pat nespēju iztēloties, it īpaši no šāda, sevi cienoša telekanāla puses," preses konferencē Tadžikistānas galvaspilsētā Dušanbē sacīja Lavrovs.

Šonedēļ divos sprādzienos, kas Alepo universitātē nogranda eksāmenu laikā, dzīvību zaudēja 87 cilvēki. Par sprādzieniem neviens atbildību nav uzņēmusies, bet valdība un nemiernieki to sarīkošanā apsūdz pretējo pusi. Alepo universitāte atrodas valdības kontrolētajā pilsētas daļā.

Trešdien izplatītajā paziņojumā Krievija par šīs "nežēlīgās asiņainās provokācijas" sarīkošanu apsūdzēja "teroristus". Sprādzieni bija "teroristu atriebība par smagajiem zaudējumiem, kas gūti cīņās ar valdības spēkiem", teikts ministrijas paziņojumā.

Savukārt Savienotās Valstis trešdien skaidroja, ka sprādzieni notikuši valdības karaspēka gaisa triecienu dēļ. "Savienotās Valstis ir šokētas un sarūgtinātas par vakar notikušo Sīrijas režīma asiņaino uzbrukumu Alepo universitātei," sacīja Valsts departamenta preses pārstāve Viktorija Ņūlenda.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar ANO datiem tajā dzīvību ir zaudējuši vairāk nekā 60 000 cilvēku, bet bēgļu skaits jau pārsniedzis 600 000. Rietumi un arābu valstis ar ANO Drošības padomes starpniecību centušās panākt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada aiziešanu no amata, uzskatot, ka tādējādi tiks apturēta vardarbība, taču viņu centienus bloķējušas Krievija un Ķīna, kas apgalvo, ka iejaukšanās no ārpuses novedīs pie Sīrijas konflikta eskalācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits