Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lavrovs: Asada režīma nomaiņa izraisīs katastrofu

Ja starptautiskā sabiedrība atsauksies Sīrijas opozīcijas grupējumu aicinājumiem gāzt prezidenta Bašara al Asada valdību, tas izraisīs katastrofu, trešdien brīdināja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Ir svarīgi saprast, ka opozīcija ir dažāda, un nesamierināmās opozīcijas vidū ir atšķirīgi grupējumi. Turklāt tie, kas atrodas pašā Sīrijā, ir kategoriski pret ārvalstu iejaukšanos. Bet tie opozicionāru grupējumi, kas atrodas ārpus valsts robežām, arvien biežāk pasaules sabiedrību aicina sabombardēt Asada režīmu, nomainīt šo režīmu," žurnālistiem Pekinā sacīja Lavrovs. "Tas ir ļoti riskanti, es pat teiktu, ka tas ir ceļš, kas novedīs reģionu līdz katastrofai."

Krievija un Ķīna pilnībā atbalsta ANO Drošības padomes rezolūciju, ar kuru tika pieņemts īpašā ANO un Arābu līgas sūtņa Kofi Annana sešu punktu miera plāns, apliecināja Lavrovs.

"Mēs nepieņemam centienus attēlot situāciju tā, it kā šī rezolūcijai nebūtu jāievēro, kā to nesen izdarīja Sīrijas opozīcija, kuru pārstāv Brīvās Sīrijas armija un Sīrijas Nacionālā padome," sacīja ministrs.

Visām valstīm, kurām ir ietekme uz Sīrijas opozīcijas grupējumiem, šie grupējumi jāpārliecina, ka ir jāpārtrauc situācijas eskalācija, uzsvēra Lavrovs, aicinot sarīkot šo valstu sanāksmi.

"Atšķirībā no sanāksmēm, kas notiek "Sīrijas draugu" aizbildnībā, šīs ierosinātās sanāksmes mērķis būtu panākt, lai visi ārvalstu spēlētāji pirmajā posmā bez sīriešiem vienotos godīgi un bez dubultstandartiem izpildīt Kofi Annana plānu," paskaidroja Lavrovs

Annana sešu punktu miera plāns paredz sākt visaptverošu Sīrijas vadītu politisku procesu, kurā tiktu izskatītas Sīrijas tautas likumīgās prasības un bažas. Lai tas notiktu, pusēm ir jāizvirza pilnvaroti sarunu vadītāji. Tāpat plānā paredzēts apturēt vardarbību, nodrošināt iespējas humānās palīdzības sniegšanai, atbrīvot pēdējā gada laikā aizturētos un no protestu plosītajām pilsētām atsaukt drošības spēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits