Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lībijā joprojām ir 200 000 revolucionāro brigāžu kaujinieku

Lībijā joprojām ir aptuveni 200 000 bruņoti "revolucionāro brigāžu" kaujinieki, otrdien pavēstīja ANO sūtnis valstī Tareks Mitri, paužot bažas, ka konflikts Mali varētu pārmesties uz Lībiju.

"Bruņoto radikālo grupu opozīcija militārajai intervencei Mali varētu saasināt situāciju, ņemot vērā ideoloģiskās un/vai etniskās saites, kā arī Lībijas caurumainās robežas," ANO Drošības padomei pavēstīja Mitri. Pēc viņa teiktā, robežu drošība rada bažas sakarā ar nekārtībām Lībijā, it īpaši ap Bengāzī pilsētu, un "neseno Mali notikumu iespējamo ietekmi".

Mitri žurnālistiem pavēstīja, ka līderi Muamaru Kadafi gāzušo revolucionāro brigāžu rindās joprojām ir līdz 200 000 bruņotu vīru, kurus valdība nekontrolē. Tāpat kaujinieku izveidotajos cietumos pēc Kadafi režīma gāšanas 2011.gadā atrodas ap 7000 cietumnieku.

Kā norādīja Mitri, ap 20 000 bijušo kaujinieku tiek apmācīti par policistiem un valdības kontrole pār valsti lēnām uzlabojas, tomēr problēmas pastāv. "Viņi zina, ka nevar valsts varu izplest pār visu Lībijas teritoriju, viņi apzinās, ka viņiem nav monopola uz spēka pielietošanu," sacīja Mitri. "Augstas Lībijas amatpersonas, ar kurām es nesen tikos, uzsvēra savas bažas par situāciju austrumos un solīja sniegt labāku drošību diplomātiem un pilsoņiem Bengāzī."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits