Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Lībijas galvaspilsētā notikušas konkurējošu bruņotu grupējumu sadursmes

Lībijas galvaspilsētā Tripolē svētdien izcēlušās vardarbīgas sadursmes konkurējošu bruņotu grupējumu starpā, liekot pārbiedētajiem iedzīvotājiem ķerties pie ieročiem savu ielu aizsargāšanai. Sadursmēs bojāgājušo nav, bet pieci cilvēki hospitalizēti ar šautām brūcēm, informēja kāds avots vietējā medicīnas centrā.

Sadursmes konkurējošo grupējumu starpā sākušās pēc pusnakts un sīvākās cīņas notikušas rīta pusē, norādīja kāds Tripoles iedzīvotājs. Uz nemierīgo pilsētas rajonu nosūtīti drošības spēki, kuriem drīz vien izdevies pakļaut situāciju savai kontrolei, no notikuma vietas ziņoja AFP žurnālists.

Vairāki iedzīvotāji norādīja, ka sadursmes izraisījis kāds nolaupīšanas un spīdzināšanas gadījums, savukārt citi stāstīja, ka vietējie iedzīvotāji ķērušies pie ieročiem, lai patriektu kaujiniekus, kuri pārdevuši narkotikas un alkoholu. Kāds bruņots rajona iedzīvotājs AFP norādīja, ka situācija neesot skaidra un viņi tikai cenšoties nosargāt savas ielas.

Līdzīgas sadursmes Tripolē notiek visai bieži. Pēc diktatora Muamara Kadafi režīma gāšanas galvaspilsēta vēl arvien ir pilna ieročiem, un valsts jaunie drošības spēki ir spiesti paļauties uz bijušajiem nemierniekiem, kuru lojalitāte ir stipri svārstīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits