Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lībijas islāmistu līdera slepkavības mēģinājumā gājis bojā viens cilvēks

Atentāta mēģinājumā pret Lībijas islāmistu līderi Ahmedu Abu Hatalu naktī uz svētdienu Bengāzī gājis bojā viens cilvēks, pirmdien paziņojis Hatala. "Viens cilvēks tika nogalināts un vēl viens ievainots, mēģinot uzstādīt bumbu mana brāļa automašīnā ar mērķi mani nogalināt," paziņoja islāmistu līderis.

Kāda Bengāzī drošības dienestu amatpersona notikušo apstiprināja, norādot, ka abas personas bijušas iesaistītas Hatalas slepkavības mēģinājumā. Amatpersona norādīja, ka vīrieši mēģinājuši uzstādīt automašīnā bumbu, bet sprāgstvielas eksplodējušas procesā, nogalinot vienu no viņiem. Eksplozijā iznīcināti arī divi transporta līdzekļi, no notikuma vietas ziņoja aģentūras AFP fotogrāfs.

Hatals kopā ar vēl vienu personu ir apsūdzēti saistībā ar ģenerāļa Abdela Fataha Junesa un divu viņu kompanjonu slepkavību 2011.gada jūlijā. ASV mediji Hatalu saistījuši arī ar 2012.gada 11.septembra uzbrukumu ASV konsulātam Bengāzī, kur tika nogalināti četri ASV pilsoņi, tostarp Savienoto Valstu vēstnieks Lībijā Kriss Stīvenss. Oktobrī intervijā aģentūrai AFP Hatals kategoriski noliedza, ka būtu jebkādi saistīts ar šo uzbrukumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits