Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lielā Barjerrifa rajonā uz sēkļa uzskrējis Ķīnas ogļu kravas kuģis

Austrālijas Lielā Barjerrifa rajonā uz sēkļa uzskrējis Ķīnas ogļu kravas kuģis, no kura noplūst degviela, turklāt pastāv tā pārlūšanas draudi, svētdien brīdināja varasiestādes.

Kuģis "Shen Neng 1" uz sēkļa 70 kilometru attālumā no Lielās Kepela salas Kvīnslendas piekrastē uzskrēja sestdienas vakarā, kad novirzījās aptuveni 15 kilometrus no kuģu ceļa.

"Kuģa kreisais borts ir pilnībā sapostīts," sacīja Kvīnslendas jūrniecības drošības dienesta ģenerāldirektors Patriks Kvirks. "Faktiski pastāv draudi, ka salūzīs tā struktūras galvenie elementi un tas sadalīsies gabalos."

Avārija notikusi Lielā Barjerrifa jūras parka dienvidu zonā un valdība veic izmeklēšanu, kāpēc kuģis tik tālu novirzījies no kuģu ceļa.

Kvīnslendas jūrniecības drošības dienests paziņoja, ka pašlaik ūdenī kuģa tuvumā ir redzams tikai neliels daudzums degvielas un noplūde pašlaik izskatās kā "svītra", kas ir aptuveni 100 metrus plata un trīs kilometrus gara.

Austrālijas vides ministrs Pīters Garets pavēstīja, ka pašlaik ir pāragri teikt, vai notikušajam būs paliekoša ietekme uz Lielo Barjerrifu, kas ir viens no valsts galvenajiem tūrisma objektiem.

230 metrus garajā kravas kuģī atrodas 65 000 tonnu ogļu un 975 tonnas mazuta. Īpašnieki noalgojuši profesionālu komandu, lai rastu veidus, kā glābt kuģi.

Lielais Barjerrifs, kas tiek uzskatīts par pasaules lielāko dzīvo organismu un ir saskatāms no kosmosa, stiepjas gar Austrālijas ziemeļaustrumu piekrasti un aizņem 345 000 kvadrātkilometru platību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits