Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Lukašenko intervija Kremļa ruporam izraisa sašutumu Armēnijā un Kazahstānā

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko pārmetumi intervijā Krievijas Kremļa ruportelevīzijai Rossija, ka daļa postpadomju valstu savas intereses liek augstāk par palīdzību Krievijai, izraisījuši sašutumu un pretreakciju Armēnijā un Kazahstānā, vēsta Currenttime. tv.

Kazahstānas Ārlietu ministrija izsaukusi Baltkrievijas vēstnieku, lai izteiktu viņam protestu. Savukārt Armēnijas galvaspilsētā Erevānā par intervijā teikto sašutušie protestētāji apmētājuši Baltkrievijas vēstniecības ēku ar olām, kartupeļiem un tomātiem un pieprasījuši valdībai pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Baltkrieviju, ziņoja Radio Freedom armēņu dienests.

Intervijā, kuras saturu citē Baltkrievijas propagandas aģentūra Belta, A. Lukašenko teica: "Mēs nesākam spēlēties, kā dažas mūsu postpadomju valstis. No Krievijas grib kaut ko paņemt, bet pretī neko nedot. Tā tās lietas nenotiks. Būsim kopā! Nav tālu laiks, kad atkal atnāksiet pie tās pašas Krievijas un lūgsiet atbalstu un palīdzību. Citādi prasīt nav kam. Lūk, Kazahstānā kaut kas notika. Kuram lūdz palīdzību? Ķīnai, Indijai, Pakistānai, kas ir blakus? Nē! Lūk, Putin, Lukašenko, palīdziet! Un mēs turp nosūtījām karavīrus, puses dienas laikā mūsu lidmašīnas piezemējās tur, Kazahstānā. Nomierinājām. Jāsaprot, ka būs situācija, kad mūs lūgsieties. Neviens jums palīgā nedosies. Turklāt mēs izveidojām ekonomisko telpu, lai arī kādu, bet postpadomju  telpu. Kāpēc tā jāzaudē? Vai tad Kazahstānu un Uzbekistānu ar viņu precēm gaida kaut kur Amerikā vai Eiropas Savienībā? Nē! To, kā trūkst, varbūt nopirks par diviem miljoniem dolāru, pārējo – ēdiet paši. Lielo atlikumu nāksies pārdot kopējā tirgū uz Krieviju.

Jūs redzat Armēnijas politiku. Kas tā par politiku?! Kuram gan armēņi vajadzīgi, izņemot mūs? Nevienam viņi nav vajadzīgi. Lai attīsta savu ekonomiku un orientējas uz to, kas viņiem ir. Kāda Francija? Kāds Makrons? Rīt Makrona nebūs, un visi aizmirsīs par Armēniju."

Kazahstānas ĀM uz ministriju izsauktajam Baltkrievijas vēstniekam paziņoja, ka Kazahstāna realizējot sabalansētu un miermīlīgu ārpolitiku saskaņā ar ANO statūtiem un starptautisko tiesību pamatprincipiem. "Mūsu valsts ir stingri pārliecināta, ka visas domstarpības starp valstīm jārisina ar politiskiem un diplomātiskiem līdzekļiem," teikts Kazahstānas ĀM paziņojumā, kas nocitēts vēstniekam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits