Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Medvedevs izvirzījis divus nosacījumu gāzes tranzīta atjaunošanai

Krievija atjaunos gāzes tranzītu uz Eiropu caur Ukrainu tikai tad, ja Gazporm saņems Ukrainas parakstītus dokumentus par starptautisko novērotāju iesaistīšanos un ja šie novērotāji sāks darbu, ar šādu paziņojumu nācis klajā Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, atsaucoties uz Interfax, vēsta _lenta.

ru_.Pēc D.Medvedeva vārdiem, ja pēc tranzīta atjaunošanas Ukraina turpinās piesavināties kurināmo, Krievija samazinās piegādes, savukārt pēc tam tās var tikt pārtrauktas pavisam.Dokumentus, kas nosaka starptautisko novērotāju darbības principus, Krievija parakstīja 10.janvārī. Naktī uz 11.janvāri tika ziņots, ka vienošanās ir atbalstīta arī Ukrainā, taču saskaņā ar _Gazporm _paziņojumu kompānija vēl nav saņēmusi dokumentus ar Ukrainas pārstāvju parakstiem.Čehijas premjerministra Mireka Topolaneka sniegtie dati liecina, ka gāzes piegāde varētu atsākties 36 stundu laikā pēc visu dokumentu apstiprināšanas. Kā norāda _lenta.ru_, šie termiņi patlaban ir apdraudēti, jo _Gazprom _parakstītos dokumentus vēl nav saņēmis.Svētdien ar paziņojumu par gāzes konfliktu nāca klajā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), atzinīgi novērtējot Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts Čehijas un Eiropas Komisijas aktīvo iesaisti Ukrainas un Krievijas strīdā par gāzes piegāžu nodrošināšanu.

Viņš uzskata, ka 2009.gada iesākums ar kritisko situāciju enerģētikas jomā daudzās ES dalībvalstīs vēlreiz apliecina nepieciešamību ES dienaskārtībā nopietni pievērsties enerģētiskās drošības jautājumiem. "Šī krīze vēl vairāk kā iepriekšējais Ukrainas un Krievijas konflikts par gāzes piegādi 2006.gadā ir pamudinājums visai ES vienoti risināt energoresursu apgādes jautājumus praktiskā līmenī, tostarp sadarbībā ar Austrumu Partnerības valstīm," norāda M.Riekstiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits