Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Medvedevs piedāvā slēgt līgumu par jaunu pasaules drošības sistēmu

Uzstājoties starptautiskā konferencē Francijas pilsētā Evianā, Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs trešdien kritizēja līdzšinējo pasaules drošības sistēmu un mudināja valstis ķerties pie jaunas, "godīgākas" sistēmas izstrādes. Viņu atbalstīja arī Eiropas Savienības prezidējošās valsts Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, sakot, ka Krievijas piedāvājums varētu tikt apspriests Eiropas Drošības un sadraudzības organizācijas samitā nākamā gada beigās.

"Mums par to jārunā ar krieviem, jo drošība Eiropā un ārpus tās ir nepieciešama mums visiem," Francijas līderi citē aģentūra dpa. D.Medvedeva piedāvājuma pamatnostādne bija ASV un NATO lomas mazināšana. "Jaunajā līgumā nevienai valstij un nevienai starptautiskajai organizācijai nevar būt ekskluzīvas tiesības uz miera un stabilitātes uzturēšanu Eiropā. Tas pilnā mērā attiecas arī uz Krieviju," runā norādīja Krievijas prezidents. Maskavas piedāvātajā līguma variantā, kas "apvienotu visu Eiroatlantiku uz vienādu spēles nosacījumu pamata", tiktu nostiprināts aizliegums pielietot militāru spēku konfliktu risināšanai, aizliegta "savas drošības panākšana uz citu drošības rēķina" un noteikta stingrāka bruņojuma kontrole. D.Medvedevs arī uzsvēra Krievijas gatavību piedalīties pārrunās, lai izstrādātu visām pusēm pieņemamu jaunā drošības līguma variantu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits