Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Medvedevs: Timošenko notiesāšana ir Ukrainas iekšējā lieta

Septiņu gadu cietumsoda piespriešana bijušajai Ukrainas premjerministrei Jūlijai Timošenko ir Ukrainas iekšējā lieta, otrdien sacīja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

Medvedevs šādi izteicās dažas stundas pēc tam, kad Eiropas Savienība bija atlikusi plānoto samitu ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču saistībā ar viņa nevēlēšanos atbrīvot Timošenko.

"Es gribētu, lai tiesvedība, ko patlaban risina Ukrainas tiesas, pilnībā balstītos Ukrainas likumos. Lai tiem spriedumiem, kurus pieņem tiesa, nebūtu politisku vai pretkrievisku dimensiju," skaidroja prezidents.

Medvedevs arī norādīja, ka balstās "Ukrainas valstiskās suverenitātes atzīšanā attiecībā uz visiem lēmumiem, ko pieņem Ukrainas varasiestādes, arī tiesu lēmumiem, ņemot vērā tiesu neatkarību".

"Summējot tāda ir mana attieksme pret zināmo tiesas procesu, saprotot, ka tā ir Ukrainas iekšējā lieta," skaidroja Medvedevs.

Kijevas tiesa 11. oktobrī Timošenko notiesāja ar septiņu gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu pilnvaru pārsniegšanā, 2009. gadā ar Maskavu noslēdzot Kijevai neizdevīgo vienošanos par dabasgāzes piegādēm.

Timošenko, pārsniedzot savas pilnvaras, personīgi bez valdības piekrišanas apstiprināja direktīvas sarunām par gāzes līgumiem ar Maskavu, kas nebija pienācīgi noformētas, paziņoja Kijevas Pečeras rajona tiesas tiesnesis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits