Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Meksikas prezidents atcēlis tikšanos ar Trampu

Meksikas prezidents Enrike Penja-Njeto atcēlis nākamnedēļ Vašingtonā plānoto tikšanos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, ceturtdien paziņojusi Meksikas valdība.

Tramps trešdien parakstīja rīkojumu par mūra būvniecību uz robežas ar Meksiku, solot, ka būvniecība sāksies tuvāko mēnešu laikā, kā arī parakstīja rīkojumu par ASV nelegāli dzīvojošo cilvēku aizturēšanu un deportēšanu.

Reaģējot uz to, Meksikas opozīcija aicināja Penju-Njeto atcelt gaidāmo vizīti ASV.

Meksikas prezidents trešdienas vakarā nosodīja Trampa lēmumu sākt mūra būvniecību, kā arī deva rīkojumu Meksikas konsulātiem aizsargāt migrantu tiesības Savienotajās Valstīs.

"Es esmu teicis atkal un atkal, ka Meksika nemaksās par nekādu mūri," teica Penja-Njeto, atsaucoties uz Trampa solījumu, ka par mūra būvniecību samaksās Meksika. Tomēr Penja-Njetos trešdien vēl neatcēla plānoto tikšanos ar Trampu.

Ceturtdien Tramps paziņoja, ka Meksikas prezidentam būtu labāk atcelt gaidāmo vizīti Savienotajās Valstīs, ja Meksika negrasās maksāt par mūra celtniecību uz abu valstu robežas.

Pēc Penjas-Njeto paziņojuma par vizītes atcelšanu Tramps norādīja, ka galu galā tā tāpat būtu bijusi "neauglīga".

"Meksikas prezidents un es esam vienojušies atcelt mūsu plānoto tikšanos, kas bija paredzēta nākamajā nedēļā," uzrunājot Filadelfijā kongresmeņus, kas pārstāv Republikāņu partiju, pavēstīja Tramps.

"Ja Meksika neizturēsies pret Savienotajām valstīm ar pienācīgu cieņu, šāda tikšanās būtu neauglīga, un es vēlos iet citu ceļu. Man nav izvēles," paziņoja jaunais ASV prezidents.

Pievienotas trīs pēdējās rindkopas

Top komentāri

Anjeta Fetskūga
A
Kāpēc būtu jāmaksā Meksikai? Meksika maksās tad, kad PATI sāks mūri celt. Tik pat labi var pieprasīt, lai Meksika maksā par Trakā suņa rezidences remontu.
Enrike pēc sejas un satura
E
gudrs un ģeniāls rādās. Pilnīgs pretstats trakajai cūkai un pajoliņam no Baltā nama. Gudri ir arī no trakiem pa gabalu turēties. Enrikes seja - tautas varoņa etalons. Trampa - plānprātības iemiesojums. Nesaki vēl, ka seja nav dvēseles spogulis!
aber
a
Komentētāju kungi, man ļoti žēl, bet Donalds Tramps izrādījies staigājošs Trešā pasaules kara iemesls. Baidos, tas viņam izdosies jau šogad.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits