Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Metro darbinieku streiks Londonā izraisa haosu

Miljoniem cilvēku Londonā ceturtdien nokļūšanai darbā nākas iet kājām, braukt ar velosipēdiem vai izmantot pārpildītus autobusus, ņemot vērā metro darbinieku pēdējā mēneša laikā jau otro streiku.

Londonas metro darbinieku streiku sāka trešdienas vakarā un darbā atgriezīsies vien pirmdienas rītā, izraisot metro tīkla darbības pārtraukšanu.

Četras arodbiedrības un Londonas metro operators London Underground nonākuši domstarpībās saistībā ar plāniem no 12.septembra metro darbību nodrošināt arī nedēļas nogaļu naktīs.

Ceturtdien Lielbritānijas galvaspilsētā norīkoti papildu 250 autobusi, nomas velosipēdi un palielināta upes laivu transporta pakalpojumu sniegšana, lai palīdzētu mazināt streika izraisītās problēmas.

Taču Londonas metro ik dienu apkalpo četrus miljonus braucienu, kas nozīmē, ka liela daļa virszemes vilcienu un autobusi ceturtdien ir pārpildīti, bet ceļi ir pārblīvēti ar riteņbraucējiem un ietves ar gājējiem.

Londonas metro darbinieki iepriekšējo streiku rīkoja jūlija sākumā, kad pirmo reizi pēdējo 13 gadu laikā metro darbība tika apturēta pilnībā.

Pēc tam, kad pārrunas pirmdien kārtējo reizi noslēdzās bez panākumiem, arodbiedrību līderi aicināja plāna realizāciju par metro darbības nodrošināšanu nedēļas nogaļu naktīs atlikt, kamēr netiks panākta vienošanās par darbinieku algām un darba apstākļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits