Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Minskas metro sprādziena izraisītājs nogaidīja, kamēr sanāk pēc iespējas vairāk cilvēku

Baltkrievijas Ģenerālprokuratūras rīcībā esošajos videomateriālos ar cilvēku, kas tiek turēts aizdomās par terorakta Minskas metro sarīkošanu, redzams, ka viņš sprādzienam sagaidījis mirkli, kad stacijā ir pēc iespējas vairāk cilvēku.

Tā pēc videomateriālu parādīšanas žurnālistiem skaidroja ģenerālprokurora vietnieks Andrejs Šveds.

Viņš teica, ka aizdomās turētais vairākas minūtes nogaidīja, līdz piestās vilciens un stacijā sapulcēsies pēc iespējas vairāk cilvēku.

Aizdomās turētais arī esot izvēlējies punktu, no kura vērojis sprādziena norisi.

Tāpat Baltkrievijas ģenerālprokurora vietnieks informēja, ka esot atrasti pierādījumi tam, ka pirmdien Minskas metro uzsprāgušo bumbu ir izgatavojusi tā pati persona, kas saistīta ar vēl diviem sprādzieniem.

"Mums ir pārliecinoši pierādījumi tam, ka sprādzienu izraisošo ierīci, kas tika izmantota Vitebskā 2005.gadā, 2008.gada 3.jūlijā Minskā atrasto spridzekli un 2011.gada 11.aprīlī Minskas metro atrasto neuzsprāgušo sprādzienbīstamo ierīci un uzsprāgušo ierīci ir izgatavojusi viena un tā pati persona," ceturtdien teica Šveds.

Viņš piebilda, ka ierīce nav izgatavota Minskā.

Prokuratūras pārstāvis arī klāstīja, ka visi pieci terorakta lietas izmeklēšanas gaitā aizturētie ir Baltkrievijas pilsoņi vecumā līdz 30 gadiem, kas iepriekš nav bijuši sodīti.

Šveds precizēja, ka aizturēto vidū ir arī tiešais sprādziena izpildītājs un viņa līdzdalībnieks.

Baltkrievijas Ģenerālprokuratūra uzsver, ka gatavojas atrast un nopratināt visus, kas izplata nepārbaudītu informāciju par teroaktu un ceļ sabiedrībā paniku.

Daži cilvēki par šādiem pārkāpumiem jau ir nopratināti un saistībā ar panikas celšanu tiks pieņemti procesuāli lēmumi, teica Šveds.

Sprādziens metro stacijā Oktjabrjskaja Minskas centrā notika pirmdienas vakarā. Tajā gājuši bojā 12 cilvēki un ievainoti vairāk nekā 190.

Sprādzienā Baltkrievijas galvaspilsētas Minskas centrā 2008.gada 3.jūlijā neatkarības dienai veltītā koncertā tika ievainoti 55 cilvēki. Incidents notika neilgi pēc pusnakts, kad eksplodēja ar naglām un skrūvēm pildīts spridzeklis. Tika atrasts vēl viens spridzeklis, kas neuzsprāga. Incidents tika kvalificēts kā huligānisms. Pēc sprādzieniem tika noņemti praktiski visu Baltkrievijas vīriešu pirkstu nospiedumi un vainīgais atrasts.

Baltkrievijas pilsētā Vitebskā 2005.gada 14. un 22.septembrī notika divi sprādzieni. Pirmais notika sabiedriskā transporta pieturā, neviens necieta. Bet otrs sprādziens notika diskotēkā, kur apmēram 50 cilvēki tika ievainoti. Saistībā ar sprādzieniem tika aizturēti pieci cilvēki, bet īstais eksplozijas rīkotājs tā arī netika atrasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits