Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Miris Ēģiptes koptu kristiešu pāvests Šenuda III

88 gadu vecumā sestdien mūžībā aizgājis Ēģiptes koptu kristiešu pāvests Šenuda III, kas Tuvo Austrumu lielāko kristiešu kopienu vadīja kopš 1971.gada. Koptu kristieši veido aptuveni 10% no Ēģiptes vairāk nekā 80 miljoniem iedzīvotāju.

Pāvesta Šenudas III nāve izraisījusi satraukumu koptu kristiešu kopienā, kas pēdējos gados bieži piedzīvojusi islāmistu uzbrukumus, kā arī sistemātisku diskrimināciju un marginalizāciju. Izplatoties ziņām par koptu garīgā līdera nāvi, tūkstošiem Ēģiptes kristiešu sestdienas vakarā ieradās Svētā Marka katedrālē Kairas centrā, lai atvadītos no sava pāvesta.

Pāvesta Šenudas III bēres paredzētas otrdien. Koptu kristiešu kopienas garīdzniecība pagaidām nav komentējusi, kad notiks nākamā pāvesta izraudzīšanās.

ASV prezidents Baraks Obama izdevis paziņojumu, paužot skumjas par Šenudas aiziešanu un paužot cieņu viņa centieniem veicināt iecietību un reliģisku dialogu Ēģiptes sabiedrībā. Līdzjūtību koptu kristiešiem paudis arī Vatikāns, pavēstos, ka Romas katoļu baznīcas pāvests Benedikts XVI aizlūdz par aizgājēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits