Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Miris Jaunzēlandes piekrastē atrastais pingvīns no Antarktīdas

Jaunzēlandē atrastais karaliskais cekulpingvīns, ko mediji iesaukuši par Jautrajām pleznām jaunāko, miris par spīti veterināru pūlēm, piektdien paziņoja Velingtonas zoodārzs.

Veterinārārstu komanda piecu dienu garumā gādāja par nepieaugušo putnu, kas bija aizmaldījies 2000 kilometru attālumā no savas dabiskās dzīvesvietas Makvori salā. Veterinārā ķirurģe Līza Argilla lēsa, ka pingvīns jūrā pavadījis gadu.

Tomēr naktī no ceturtdienas uz piektdienu "Jautrās pleznas jaunākais" mira no nepietiekama uztura un aknu problēmu atstātajām sekām, sacīja Argilla. "Kad pingvīnu atrada, tā svars bija nepietiekams par trīs kilogramiem, tam nebija nekādu tauku rezervju, un mēs domājam, ka tas arī galu galā noveda pie vairāku orgānu apstāšanās. Viņam tika konstatēta nieru mazspēja," viņa uzskaitīja.

"Savvaļas dzīvnieku ārstēšana ir ļoti sarežģīta nozare, un mēs darījām visu, ko varējām, bet, diemžēl, pingvīns neizdzīvoja," piebilda Argilla.

Putna atrašana Jaunzēlandes krastos rosināja atmiņas par 2011.gadā mediju uzmanību iekarojušo imperatorpingvīnu "Jautrās pleznas", kurš tā tika nodēvēts pēc 2006.gada filmas ar tādu pašu nosaukumu. Arī tas uzradās Jaunzēlandes piekrastē tūkstošiem kilometru no savas dabiskās dzīvesvietas, taču astoņu nedēļu laikā atveseļojās un tika izlaists Dienvidu okeānā. Tomēr dažas dienas vēlāk GPS raidītājs pārstāja darboties, un putna tālākās gaitas nav zināmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits