Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mirusi pasaules vecākā blogere

Pāris nedēļas pēc sava pēdējā emuāra ieraksta 108 gadu vecumā mirusi par "pasaules vecāko blogeri" dēvētā austrāliete Olīva Railija. Vairāk nekā gadu viņa savā interneta dienasgrāmatā regulāri aprakstīja ikdienas dzīvi un dalījās pārdomas par situāciju dzimtajā Austrālijas Jaundienvidvelsas štatā, kā arī bērnības atmiņās no pagājušā gadsimta sākumā. "Jūs, 21.gadsimta cilvēki, dzīvojat pavisam savādāk kā manā jaunībā," reiz rakstīja O.Railija, pēc tam pārejot uz stāstu par gadsimta laikā notikušajām pārmaiņām veļas mazgāšanā.

O.Railija piedzima 1899.gada 20.oktobrī Broukenhillas pilsētā netālu no Sidnejas. Ilgajā mūžā viņa tika strādājusi pavāres, bārdāmas un citus darbos, kā arī viena pati uzaudzinājusi trīs bērnus. Pirms četriem gadiem par viņu tika uzņemta dokumentāla filma, kuras autors Maiks Rabo tad arī pierunāja tolaik 107 gadus veco sievieti uzsākt blogeres gaitas. "Viņa kļuva populāra sava talanta dēļ - viņa vienlaikus spēja aizkustināt un uzjautrināt. Viņa bija lieliska stāstniece," CNN norādīja M.Rabo.

"Viņai bija brīnišķīga atmiņa un apbrīnojams dzīvesprieks," piebilda O.Railijas paziņas Ēriks Šakls. "Vēl pirms divām nedēļām, viņa atcerējās vārdus dziesmai, kas bija populāra pirms Otrā Pasaules kara, un mēs kopā nodziedājām piedziedājumu. Tūkstošiem blogeru sūtītās ziņas no Īslandes, Indijas, Irānas, Austrālijas un Ziemeļ- un Dienvidamerikas palīdzēja viņai saglabāt dzīvību pēdējo mūža gadu. Viņa žēlojās tikai par to, ka nespēj atbildēt viņiem visiem."

Tagad par pasaules vecāko blogeri kļuvusi spāņu vecmāmiņa Marija Amēlija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits