Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Mugabe TV uzrunā tautu, bet neatkāpjas no amata

Zimbabves prezidents Roberts Mugabe TV pārraidītā uzrunā tomēr nav paziņojis par atkāpšanos no amata, kā par to vēstīja ziņu aģentūras Reuters informācijas avots un citi ārvalstu mediji. Iepriekš tika ziņots Zimbabves prezidents Roberts Mugabe, pret kuru šonedēļ vērsti cilvēku protesti un kuru valdošā partija Zanu-PF nupat atstādināja no partijas vadītāja amata, TV uzrunā varētu apstiprināt, ka oficiāli atteiksies no prezidenta pilnvarām. Mugabes atteikšanās atstāt amatu nozīmē to, ka, visticamāk, tiks iedarbināta impīčmenta procedūra.

93 gadus vecais prezidents runas laikā bieži pārcilājis lapas, brīžam izteicies neskaidri. Runas laikā neviens izteikums neliecināja, ka Mugabe grasās atkāpties, kaut arī ir zaudējis valdošās partijas atbalstu.

Pēc tam, kad Zanu-PF Mugabi gāza no amata partijā, partija prezidentam arī izvirzīja ultimātu - deva 24 stundas laika pašam atkāpties no amata "miermīlīgā ceļā", pretējā gadījumā brīdinot, ka tiks iedarbināta impīčmenta procedūra. 

Reuters informācijas avots iepriekš norādīja, ka vienošanās par Mugabes atkāpšanos esot panākta sarunā ar bruņoto spēku vadību. Svētdien laikraksts Herald vēstīja, ka Mugabe ticies ar Zimbabves bruņoto spēku ģenerāļiem, savukārt Sky News ziņoja, ka prezidenta atkāpšanās runa jau tikusi ierakstīta un tiek plānota tās translācija. Nu skaidrs, ka Mugabe pats atkāpties vismaz šobrīd negrasās.

Mugabe pie varas Zimbabvē ir jau kopš 1980. gada.

Jāatgādina, ka sestdien Zimbabves galvaspilsētas Harares ielās izgāja tūkstošiem ļaužu, lai pieprasītu ilggadējā valsts prezidenta Roberta Mugabes oficiālu atkāpšanos. Tas, kas sākās kā protesta akcija, nu vairāk atgādina svinības, cilvēkiem slavinot armiju par tās lomu "Mugabes ēras" norietā. 

(papildināts viss teksts un virsraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits