Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

NATO izskata iespēju apmācīt Lībijas armiju

Uz Lībiju tuvākajā laikā dosies NATO delegācija, kam dots uzdevums izvērtēt iespēju apmācīt Lībijas armiju, otrdien pavēstīja alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Plānots, ka NATO delegācija uz Lībiju dosies tuvākajā laikā un atgriezīsies līdz jūnija beigām, kad tiks pieņemts lēmums par turpmāko rīcību, skaidroja Rasmusens.

NATO "kopā ar lībiešiem noteiks jomas, kur, viņuprāt, ir nepieciešams padoms, un jomas, kurās mēs varam sniegt ieguldījumu," pirms Briselē notiekošās NATO aizsardzības ministru sanāksmes sacīja alianses ģenerālsekretārs. "Mūsu uzdevums ir sniegt padomu," viņš piebilda, norādot: "Ļaujiet man uzsvērt, ka runa nav par karavīru dislocēšanu Lībijā." "Manuprāt, tas būtu piemērots veids, kā turpināt sadarbību ar Lībiju pēc mūsu veiksmīgās iesaistīšanās Lībijas tautas aizsargāšanā pirms diviem gadiem," apliecināja augstā amatpersona.

Kāda vārdā neminēta augsta ranga ASV aizsardzības jomas amatpersona pirmdien atklāja, ka ministri Briselē plāno apspriest šo jautājumu, un Eiropas Savienība (ES) jau ir nolēmusi nosūtīt uz Lībiju civilo misiju, lai palīdzētu Lībijas valdībai pilnībā atgūt kontroli pār sauszemes, jūras un gaisa robežām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Katalonijas separātisti vēlas izveidot mazākuma valdību

Katalonijas separātistu līderis Karless Pudždemons pirmdien paziņojis, ka, neraugoties uz nedēļas nogalē piedzīvoto neveiksmi vēlēšanās, viņš centīsies izveidot mazākuma valdību, kas atbalsta reģiona ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits