Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Niknie franči pēc atlaišanas draud uzspridzināt rūpnīcu

Lai panāktu lielāka atlaišanas pabalsta izmaksāšanu, kādas Francijas rūpnīcas strādnieki piedraudējuši uzspridzināt fabriku, ja netiks izpildītas viņu prasības. Šādu draudu izteikšana ir viens no paņēmieniem, ko Francijas strādnieki sākuši izmantot, lai aizstāvētu savas tiesības.

Satraucošie notikumi risinās Francijas pilsētā Šatelero, kas atrodas ap 300 km uz dienvidrietumiem no Parīzes. Pilsētā nesen tika slēgta New Fabris rūpnīca, kas ražoja automašīnu detaļas. Bez darba palika vairāk nekā 350 strādnieku, informē AFP. Strādnieku arodbiedrība uzskata, ka līdz ar bezdarbnieka pabalstu bijušajiem strādniekiem pienākas arī ievērojama kompensācija par darba zaudēšanu.

Strādnieki vērsušies ar prasību Francijas autobūves uzņēmumos Renault un Peugeot, kas agrāk nodrošināja rūpnīcai 90% pasūtījumu. Strādnieki vēlas, lai katram no viņiem tiktu izmaksāta 30 000 eiro (21 000 latu) kompensācija. Autobūves uzņēmumi atsakās izpildīt šīs prasības, jo uzskata, ka tas nav viņu pienākums.

Strādnieki pieprasa, lai viņu prasības tiktu izpildītas līdz jūlija beigām. Viņi brīdina, ka pretējā gadījumā uzspridzinās rūpnīcu, kuras teritorijā jau esot izvietoti gāzes baloni. Rūpnīcā palikušas miljoniem eiro vērtas iekārtas. Strādnieki brīdina īpašniekus, ka ir gatavi tās iznīcināt. "Ja mēs neko nedabūsim, arī viņiem nekas nepaliks," uzsver arodbiedrības pārstāvis Gijs Eijermans. Francijas varas iestādes šos draudus uzskata par nopietniem, lai gan ir aizdomas, ka rūpnīcā izvietotie gāzes baloni patiesībā ir tukši. Ekonomikas krīzes laikā Francijā pastiprinājusies netradicionālu paņēmienu izmantošana strādnieku cīņā par savām tiesībām, piemēram, vairākos uzņēmumos darbinieki savus priekšniekus saņēmuši par ķīlniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits