Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pakistānas centieni iznīcināt Taliban apdraud tūkstošiem iedzīvotāju

Pakistānas karavīri iznīcinās radikālo grupējumu Taliban, jo kaujinieki ir pārkāpuši "sarkano līniju", paziņojis Pakistānas premjerministrs Jūsufs Raza Gilānī. Pēdējās dienās Pakistānas bruņotie spēki valsts ziemeļrietumos izvērsuši asas cīņas ar kaujiniekiem. Tūkstošiem cilvēku paši pret savu gribu ir iesprostoti karadarbības zonā, vēsta BBC.

J.R.Gilānī televīzijas uzrunā ceturtdienas vakarā sacīja, ka islāma kaujinieku centieni sagraut mieru un drošību sasnieguši augstāko punktu, tādēļ valdībai ir jāsper "izšķiroši soļi".

"Lai atjaunotu mūsu dzimtenes godu un cieņu un pasargātu cilvēkus, ir iesaistīti bruņotie spēki, lai likvidētu kaujiniekus un teroristus," pasvītroja Pakistānas premjers. "Ir pienācis laiks, kad visai nācijai ir jāatbalsta valdības un armijas cīņa pret tiem, kuri vēlas sagrābt mūsu valsti un aptumšot mūsu nākotni, draudot ar ieročiem." Viņš arī lūdza starptautisko palīdzību pārvietotajiem cilvēkiem.

Šonedēļ pēc tikšanās ar ASV prezidentu Baraku Obamu Pakistānas prezidents Asifs Alī Zardari un Afganistānas prezidents Hamīds Karzajī izteikuši apņemšanos sadarboties, lai kopīgiem spēkiem apkarotu Taliban aktivitātes reģionā, vienlaikus uzsverot, ka arī pārējai pasaulei ir jāsniedz palīdzīga roka šā mērķa sasniegšanā. "Starptautiskajai sabiedrībai jāapzinās, ka islāma kaujinieku problēma Pakistānā un Afganistānā ir visas pasaules problēma," sacīja A.A.Zardari.

Svatas ielejā un Buneras reģionā, kur norisinās vissmagākās cīņas, šonedēļ gājuši bojā vismaz 24 civiliedzīvotāji. Pakistānas armija un islāma kaujinieki apturējuši uguni, lai tūkstošiem cilvēku varētu atstāt Svatas ieleju un doties uz bēgļu nometnēm vai pie radiem.

Tomēr Starptautiskais Sarkanais Krusts informē, ka Svatas ielejas lielākajā pilsētā Mingorā atrodas aptuveni pusmiljons cilvēku. Viņiem nav pieejams dzeramais ūdens un elektrība. Aculiecinieki stāsta, ka kaujinieki uz galvenajiem ceļiem pie Mingoras izveidojuši posteņus un neatļauj cilvēkiem pamest karadarbības zonu.

Sarkanais Krusts arī brīdinājis, ka Pakistānā pastiprinās humānā krīze. Organizācija vēsta, ka tai vairs neesot iespējams piekļūt konflikta visvairāk ietekmētajiem rajoniem, tādēļ nevar noskaidrot precīzu pārvietoto cilvēku skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaisa triecienā nogalināts Hamās līderis Libānā

Gaisa triecienā Libānas dienvidos pirmdien nogalināts palestīniešu grupējuma "Hamās" līderis šajā valstī, pavēstīja grupējums, vienlaikus mediji vēsta par triecienu palestīniešu bē...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits