Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta (02:00) - Policija noliedz, ka sākts uzbrukums Tulūzas šāvēja dzīvoklim

Francijas policijas amatpersonas noliegušas ziņas, ka sākts triecienuzbrukums mājai, kurā aizbarikadējies terorists Muhameds Merā, kurš tiek vainots septiņu cilvēku slepkavībās Tulūzā un tās apkārtnē, vēsta televīzijas kanāls CNN. Par uzbrukuma sākšanu paziņoja aģentūra Reuters, atsaucoties uz avotiem policijā un aculieciniekiem.

Kā pavēstījuši aculiecinieki, M. Merā dzīvesvietas rajonā bijuši dzirdami trīs skaļi sprādzieni. Tāpat trešdienas vakarā blakus daudzdzīvokļu mājai esošajās ielās tika atslēgts apgaismojums, kā arī evakuēti kaimiņu māju iedzīvotāji. Francijas policijas amatpersonas CNN apstiprinājušas, ka pie M. Merā dzīvokļa uzspridzinātas trokšņu granātas, taču tas darīts nevis kā signāls triecienuzbrukuma sākšanai, bet gan ar mērķi panākt, lai M. Merā atsāk sarunas ar policiju.

CNN norāda, ka vairākas amatpersonas izteikušās - policijai dots rīkojums darīt visu iespējamo, lai M. Merā tiktu sagūstīts dzīvs. Ja terorists ietu bojā apšaudē ar policiju, tam varētu būt "nevēlami blakusefekti", kamēr viņa apcietināšana ļautu tiesāt M. Merā, kā arī noskaidrot viņa līdzdalībniekus, ja tādi, protams, pastāv.

Policijas spēki M. Merā dzīvesvietu ir aplenkuši jau vairāk nekā diennakti. Šajā laikā notika vismaz trīs mēģinājumi iekļūt dzīvoklī, tomēr tie izrādījās nesekmīgi, jo M. Merā atklāja uguni. Izskanējusi informācija, ka terorista rīcībā ir Kalašņikova automāts un rokas ložmetējs Uzi. Ziņots arī, ka viņam izdevies ievainot vismaz divus policistus. Kopumā operācijā piedalās vairāk nekā 300 policistu.

Sarunu ar māju aplenkušajiem policistiem laikā M. Merā vismaz divas reizes paziņoja par apņemšanos padoties līdz dienas beigām, tomēr beigās pārdomāja. Francijas masu informācijas līdzekļi izsaka pieņēmumu, ka terorists dos priekšroku iešanai bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits