Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta (21:18) - Tripoles centrā izraisās bruņotas sadursmes starp bijušo nemiernieku vienībām

Lībijas galvaspilsētas Tripoles centrā otrdien izraisoties apšaudei bijušās nemiernieku armijas Tripoles un Misrātas kaujinieku starpā, dzīvību zaudējuši četri cilvēki, apliecināja aculiecinieki.

Sadursmē, kas gaišā dienas laikā notikusi līdzās ēkai, kur iepriekš atradās gāztā līdera Muamara Kadafi izlūkdienesta galvenā mītne, izmantoti pretgaisa aizsardzības ieroči un lielkalibra ložmetēji. Turpinoties apšaudei, līdzās ēkai, kā arī tuvākajos kvartālos bija redzami simtiem bijušo nemiernieku karotāju, daudzi no viņiem bija bruņojušies ar Kalašņikova automātiem.

"Šajā incidentā nogalināti četri revolucionāri un seši vai pieci ievainoti," sacīja Tripoles militārās padomes priekšsēdētājs Abdelhakims Belhadžs. "Es paužu nožēlu par šo incidentu. Es negribu ieslīgt detaļās, bet tas izraisījās problēmu dēļ, kas pastāvēja Misrātas revolucionāru un Zāvijas ielas militārās padomes biedru starpā."

"Tas, kas notika, bija bezatbildīgs solis, un situācija tagad tiek kontrolēta. Kopš pēcpusdienas mēs neesam dzirdējuši nevienu šāvienu," piebilda amatpersona.

Nedaudz agrāk otrdien apšaudi pieredzējušās pilsētas daļas tautas milicijas vienības kaujinieks Masuds al Hadars sacīja, ka divi viņa vienību biedri nogalināti sadursmēs rīta pusē. Viņš sacīja, ka apšaude sākusies, kad konkurējoša tautas milicijas vienība no Misrātas uzbrukusi viņa vienībai, kas bāzējusies netālu no izlūkdienesta štāba.

Kā pastāstīja aculiecinieki, Misrātas kaujinieki ieradušies šajā rajonā, lai atbrīvotu biedrus, kurus bija aizturējuši vietējās milicijas vienības kaujinieki.

Iekšlietu ministrijas drošības komitejas vadītājs pulkvedis Mustafa Noahs sacīja, ka viņa ministrijas spēki ielenkuši pilsētas rajonu un ka "situācija tiek kontrolēta". Viņš apliecināja, ka "sadursmes izraisījušās starp Zāvijas ielas revolucionāriem un revolucionāriem, kas nav no Tripoles".

Daudzi nemiernieku armijas karotāji, kas organizējušies tautas milicijas vienībās, joprojām ir manāmi atsevišķās Lībijas galvaspilsētas daļās. Daži karotāji ir ieņēmuši bijušās valdības ēkas un izmanto tās kā vienību štābus.

Atbilstoši citai notikušā versijai jaunās valdības Iekšlietu ministrijas vienības otrdien mēģinājušas pārņemt savā kontrolē bijušo izlūkdienesta ēku, izraisot sadursmes ar tautas milicijas vienību, kas tajā uzturējās. Neatkarīga apstiprinājuma šīm ziņām nav, bet Iekšlietu ministrija atsakās sniegt komentārus.

Bijušo kaujinieku vienību atrašanās Tripolē ir viens no lielākajiem izaicinājumiem Lībijas jaunajai varai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits