Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Papildināta: Kadafi pārstāvis: aizvadītajā naktī NATO uzlidojumos Sirtai nogalināti 354 cilvēki

Kā paziņojis gāztā Lībijas līdera Muamara Kadafi pārstāvis Musa Ibrahims, aizvadītajā naktī NATO lidmašīnas sabombardējušas daudzdzīvokļu māju un viesnīcu Sirtā, vienā no pilsētām, kas joprojām atrodas M. Kadafi spēku kontrolē. Bombardēšanu rezultātā bojā gājuši 354 cilvēki, paziņoja M. Ibrahims, ar kuru sazinājās aģentūras Reuters birojs Tunisā.

„NATO uzbruka Sirtai pagājušajā naktī, izšaujot vairāk nekā 30 raķetes pa pilsētas lielāko viesnīcu un māju, kurā bija vairāk nekā 90 dzīvokļu,” sacīja M Ibrahims. Tāpat viņš piebilda, ka Muamars Kadafi atrodas Lībijā un pats personiski atdod pavēles savam karaspēkam.

„Viņš runā ar cilvēkiem, viņš lasa lekcijas, viņš apspriežas, viņš meklē pretošanās ceļus. Mēs varēsim turpināt cīņu, un mums pietiks ieroču daudziem mēnešiem,” sacīja M. Kadafi pārstāvis.

Viņš tāpat uzsvēra, ka pēdējo 17 dienu laikā NATO aviācijas triecienu pa Sirtu rezultātā gājuši bojā aptuveni divi tūkstoši cilvēku.

Lībijas nemiernieki plašu uzbrukumu Sirtai sāka ceturtdien, taču uzbrukums apstājies pilsētas nomalēs. Dienu pirms tam Muamars Kadafi vērsās pie ANO Drošības padomes ar lūgumu pasargāt viņa dzimto pilsētu no NATO uzlidojumiem.

Pagaidām nemierniekiem nav izdevies ieņemt arī Banivalidas pilsētu, no kuras apkaimes tie bija spiesti atkāpties. Pēc pēdējām ziņām, arī Banivalida tiek bombardēta, bet nemiernieki gaida smagās bruņu tehnikas ierašanos.

Trešā nozīmīgā M. Kadafi spēku kontrolē esošā pilsēta ir Sabha, kuru tāpat ielenkuši nemiernieki taču uzbrukts pilsētai pagaidām netiek.

Tikmēr NATO noliegusi pulkveža M. Kadafi pārstāvja paziņojumu par 354 cilvēku bojāeju Sirtas bombardēšanu laikā, vēsta BBC News. Organizācija pavēstījusi, ka paziņojums nav balstīts uz pierādījumiem, kā arī, ka līdzīgas šāda veida nepamatotas apsūdzības no M. Kadafi puses izskanējušas jau agrāk.

Kā paziņojusi alianse, piektdien NATO gaisa kara spēki devuši punktveida triecienus pa virkni militāru objektu Sirtā: 5 sakaru mezgliem, 3 radiolokācijas sistēmām, 4 bruņutransportieriem un 8 aviācijas raķešu kompleksiem. Triecieni pa šiem mērķiem doti pēc tam, kad alianse saņēmusi pārliecinošus pierādījumus – M. Kadafi spēki uzbrūk Sirtas iedzīvotājiem.

NATO oficiālajā paziņojumā tāpat teikts, ka pēc katras apšaudes tiek veikts nodarīto zaudējumu rūpīgs novērtējums, tādēļ alianses sniegtā informācija balstās uz faktiem, nevis uz baumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits