Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Papildināta - Sprādzienā Irānas Revolucionārās gvardes bāzē nogalināti 27 cilvēki

Karavīriem pārvietojot munīcijas krājumus, militārajā bāzē Irānas galvaspilsētas Teherānas pievārtē sestdien notika eksplozija, nogalinot 27 cilvēkus, bet vēl 16 ievainojot, valsts televīzijas kanālam IRIB paziņoja Irānas Revolucionārās gvardes spēku pārstāvis Raezans Šarifs.

Viņš stāstīja, ka incidents notika apmēram 45 kilometrus uz rietumiem no Teherānas, kad karavīri pārvietoja munīciju vienā no bāzes Bidganehā Šahriaras pilsētas tuvumā noliktavām. Daži no ievainotajiem atrodas kritiskā stāvoklī.

Eksplozija bija dzirdama pat 45 kilometru attālajā Teherānā, bet daži vietējie mediji vēstīja, ka pirmajam sprādzienam sekoja arī otrais. Ugunsgrēks bāzē turpinājās vairākas stundas.

Notikušais nav saistāms ar gaisa triecieniem vai militāru uzbrukumu, lai gan pēdējā laikā saasinājušās Irānas attiecības ar Izraēlu un ASV, kas neizslēdz iespēju veikt uzbrukumus Irānas kodolstacijām, jo uzskata, ka tur gatavo atomieročus, lai gan Teherāna to noliedz.

Pērn 12.oktobrī ugunsgrēks izraisīja sprādzienu Revolucionārās gvardes bāzes munīcijas  noliktavā, kurā gājuša bojā 18 un ievainoti tika14 cilvēki

Irānas  Revolucionārā gvarde tika izveidota pēc 1979.gada islāma   revolūcijas , lai aizsargātu   revolūciju  pret iekšējiem un ārējiem draudiem. Tā ir kļuvusi par stipru militāru un ekonomisku spēku   Irānā  pēdējos gados, īpaši Mahmuda Ahmadinedžada prezidentūras laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits