Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

papildināts (11:20) - FOTO: Atrastas vairāku AirAsia katastrofas upuru mirstīgās atliekas

Otrdien pēc nakts pārtraukuma atsākta pazudušās AirAsia vraka meklēšanas operācija. Indonēzijas varas iestādes no rīta pavēstīja, ka jūrā pamanīti objekti, kas varētu būt saistīti ar negadījumu, vēstīja ziņu aģentūra Reuters. Dažas stundas vēlāk gūts apstiprinājums, ka atlūzas ir no avarējušā AirAsia lainera.

Netālu no tām atrasti arī seši bojāgājušo līķi.Trīs no sešiem pamanītajiem līķiem no ūdens izvilkti un atrodas uz Indonēzijas flotes kuģa. Šīm personām mugurā nebija glābšanas vestes. Upuru mirstīgās atliekas atrastas aptuveni 10 kilometru attālumā no vietas, kur pirms divām dienām pēdējo reizi nodibināti sakari ar reisu QZ8501, vēsta New York Post.Šorīt no gaisa pamanītās atlūzas arī nofilmētas, un video materiālu translēja Indonēzijas televīzijas kanāls Kompass TV. Lielākais no tiem ir vairākus metrus garš. Objekti ir brūnā, pelēkā un oranžā krāsā. Vēlāk Indonēzijas televīzija demonstrēja arī video, kurā redzams viens no upuru līķiem."Varam apstiprināt, ka pamanītās atlūzas ir no lidmašīnas sarkani baltā krāsā [AirAsia kompānijas lidaparātu krāsa]," pavēstījis Indonēzijas Satiksmes ministrijas Gaisa satiksmes nodaļas izpilddirektors Djoko Murjatmodo.Glābēji pēdējās dienas laikā bija paplašinājuši meklēšanas reģionu Javas jūrā starp Sumatru un Borneo, taču nu lielākie resursi tiks koncentrēti rajonā, kur pamanītas minētās atlūzas, ziņo The Jakarta Post.Javas jūra ir samērā sekla, kas būtiski palielina atlūzu pamanīšanas iespēju. Tomēr meteorologi norāda, ka pie pašreizējā vēja ātruma reģionā atlūzas dreifē ar ātrumu līdz pat 50 kilometriem dienā.

Jau vēstīts, ka svētdien virs Indonēzijas pazudusi zemo cenu aviosabiedrības AirAsia pasažieru lidmašīna ar 162 cilvēkiem uz klāja. Pasažieru vidū bija arī 17 bērni.

Sakari ar lidmašīnu Airbus A320-200 pazuda apmēram stundu pēc tam, kad tā pacēlusies no Surabajas lidostas Indonēzijā, lai reisā QZ8501 dotos uz Singapūru. Drīz pēc pacelšanās apkalpe lūgusi atļauju lidot lielākā augstumā nekā paredzēts lidojuma plānā, lai izvairītos no sliktiem laika apstākļiem.

(papildināta 1. un 3.rindkopa; pievienota 2.rindkopa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits