Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināts - Izraēlas konfliktā atklāta otrā fronte

Libānas informācijas ministrs Tareks Mitri ceturtdien sacīja, ka netic radikālās kustības _Hezbollah _saistībai ar reķešu uzbrukumiem Izraēlai.“_Hezbollah _apliecināja Libānas valdībai, ka tā vēlas saglabāt valsts stabilitāti un joprojām respektē ANO Drošības padomes 1701.rezolūciju,” teikts Libānas premjera paziņojumā.

ANO Drošības padomes 1701.rezolūcija izbeidza 34 dienas ilgo karadarbību starp grupējumu Hezbollal un Izraēlu 2006.gadā.

Savukārt Libānas valdība ceturtdien nosodījusi raķešu uzbrukumus, kas raidīti uz Izraēlu un veikti no tās teritorijas.

"Premjerministrs uzskata, ka notikušie uzbrukumi pārkāpj ANO 1701.rezolūciju un ir nepieļaujami," teikts Libānas premjerministra Fouada Siniora pārstāvju izplatītajā paziņojumā.

ANO miera uzturētāju Libānā komandieris Klaudio Graciāno pieprasījis ievērot  "maksimālu savaldību, lai izvairītos no situācijas saasināšanās", pēc tam, kad ceturtdien vismaz trīs raķetes, kas raidītas no Libānas dienvidiem, saniedza Izraēlas ziemeļus, ievainojot divus cilvēkus.

Miera uzturētāji darot visu nepieciešamo, lai noskaidrotu uzbrukumu rīkotājus.

Iepriekš anonīms Libānas valdības pārstāvjis paziņojis, ka viņa valsts mēģina noskaidrot, kas ceturtdien veicis raķešu uzbrukumus Izraēlai no Libānas dienvidiem.

Ceturtdienas rītā Izraēlas ziemeļus sasniegušas trīs raķetes, kas izšautas no Libānas dienvidiem, ievainojot divus cilvēkus. Izraēla atbildējusi ar artilērijas ugunīm Libānas virzienā, ziņo Reuters.

Pagaidām nav zināms, kas veicis uzbrukumu Izraēlai. Pastāv aizdomas, ka to organizējusi Libānas radikālā organizācija Hezbollah.

Tomēr telekanāla CNN korespondents pavēstīja, ka pēc Izraēlas atbildes šavieniem nav sekojuši atkārtoti raķešu šāvieni no Libānas. Tas varot nozīmēt, ka Hezbollah incidentā nav iesaistīta, jo organizācijas rīcībā esot tūkstošiem raķešu, ko tā nepieciešamības gadījumā arī pielietotu.

Avoti Libānas drošības spēkos uzskata, ka Hezbollah saistība ar raķešu uzbrukumiem ir maz ticama. Arī palestīniešu radikālās kustības Hamas pārstāvji Libānā noraidījuši savu saistību ar incidentu.

Savstarpējie uzbrukumi seko aptuveni 60 Izraēlas gaisa uzbrukumiem Gazai pagājušajā naktī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits