Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pāvesta bijušais virssulainis stājas tiesas priekšā

Par slepenu dokumentu nopludināšanu apsūdzētais pāvesta Benedikta XVI bijušais virssulainis Paolo Gabrieles šodien stāsies tiesas priekšā. Tiesas priekšā būs jāstājas arī bijušajam Vatikāna valsts sekretariāta analītiķim un programmētājam Klaudio Skarpeleti.

Pats Gabriele izmeklētājiem sacījis, ka rīkojies kā Svētā Krēsla aģents ar mērķi atsvabināt katoļu baznīcu no "ļaunuma un korupcijas". Viņš apsūdzēts par zādzību vainu pastiprinošos apstākļos, par ko draud līdz pat sešu gadu cietumsods. 46 gadus vecais virssulainis tika arestēts 23.maijā, likumsargiem izmeklējot lietu par privātu pāvesta dokumentu nopludināšanu medijiem.

Gabriele pāvesta dienestā strādāja kopš 2006.gada, un viņš bija viens no retajiem izredzētajiem, kuram bija pieejamas pāvesta privātās telpas. Sākotnēji viņš 53 dienas tika turēts Vatikānā, bet jūlijā viņam tika noteikts mājas arests. Pēc Gabrieles aresta viņa dzīvesvietā tika atrasti dokumenti un kopēšanas aprīkojums.

Eksperti gan prognozē, ka pāvests galu galā apžēlos abus apsūdzētos, arī tamdēļ, lai pasargātu baznīcu no jauniem skandāliem. Ja apsūdzētie tiktu atzīti par vainīgiem, viņiem sodu nāktos izciest kādā no Itālijas cietumiem, jo Vatikānā nav ieslodzījuma vietu.

Kā liecina šomēnes atklātībā nodotais psihologa ziņojums, Gabrieles psiholoģiskais stāvoklis bija normāls, taču "vārgs", turklāt ir "traģiska pretruna" starp viņa nolūku palīdzēt pāvestam un patieso rīcību. Šajā lietā līdz šim nopratināti aptuveni 30 cilvēki - gan garīdznieki, gan laji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits