Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pēc Ziemeļkorejas raķetes palaišanas iesaldēs darbu Kesonas kompleksā

Pēc tam, kad Ziemeļkoreja, neievērojot tai noteikto liegumu strādāt ar ballistisko raķešu tehnoloģijām, palaida izplatījumā raķeti, Dienvidkoreja plāno apturēt dabu abu valstu kopīgi pārraudzītajā Kesonas industriālajā kompleksā, vēsta BBC.Seula piedraudējusi, ka visas darbības no Dienvidkorejas puses Kesonas kompleksā tiks apturētas, lai liegtu Ziemeļkorejai izmantot Dienvidkorejas investīcijas savas kodolprogrammas un raķešu programmas finansēšanai.

Arī Japāna paziņojusi, ka pret Kima Čen Una režīmu tiks ieviestas stingrākas sankcijas, tostarp liegumu Ziemeļkorejas kuģiem ienākt Japānas ostās. Tostarp Japānas ūdeņos būs aizliegts iepeldēt arī citu valstu kuģiem, kas apmeklējuši Ziemeļkoreju.Kesonas komplekss ir apjomīgākais un viens no nedaudzajiem abu kaimiņvalstu sadarbības projektiem, kā arī ļoti nozīmīgs ienākumu avots Ziemeļkorejai. Jau vēstīts, ka starptautiskās sabiedrības nosodījumu Ziemeļkoreja kārtējo reizi šogad izpelnījās pēc tam, kad palaida izplatījumā raķeti ar satelītu. Phenjana apgalvo, ka izmēģinājums veikts tikai "miermīlīgu, zinātnisku" mērķu vārdā, tomēr rietumu eksperti uzskata, ka tādējādi Ziemeļkoreja testē ballistisko raķešu tehnoloģiju, lai ar laiku uz nesējraķetēm spētu uzstādīt kodollādiņus. Jāatgādina, ka janvāra sākumā totalitārā valsts arī veica pēkšņu, neizziņotu kodolizmēģinājumu, tādējādi sadusmojot arī savu vienīgo sabiedroto Ķīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits