Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Persijas līča valstis apsver iespēju iekļaut Hizbollah teroristisko grupējumu sarakstā

Persijas līča valstis šobrīd izvērtē iespēju iekļaut Libānas šiītu kustību Hizbollah teroristisko grupējumu sarakstā, ceturtdien, atsaucoties uz augsta ranga diplomātiem, vēsta laikraksts Al-Rai.

Bahreina nolēmusi aicināt Persijas līča Sadarbības padomē ietilpstošo valstu ārlietu ministrus Saūda Arābijā svētdien gaidāmajā sanāksmē apsvērt iespēju "iekļaut Hizbollah teroristu sarakstā", liecina izdevuma rīcībā esošā informācija. Pagaidām gan vēl nav skaidrs, vai teroristisko grupējumu sarakstā paredzēts iekļaut visu Hizbollah kustību vai arī tikai tās militāro spārnu.

Bahreina šobrīd ir padomes prezidētājvalsts. Persijas līča Sadarbības padomē ietilpst Bahreina, Kuveita, Omāna, Katara, Saūda Arābija un Apvienotie Arābu Emirāti.

Plānots, ka svētdien paredzētajā sanāksmē tiks apspriesta arī drošība reģionā, "pastāvīgie Irānas draudi, īpaši Irānas spiegu tīkla izformēšana" vairākās Persijas līča Sadarbības padomes dalībvalstīs. Par spiegošanu Teherānas labā Kuveita jau notiesājusi vairākus irāņus un arī kādu savas valsts pilsoni, savukārt Saūda Arābija un Bahreina paziņojušas, ka tām izdevies izformēt šūniņas, kas strādājušas Islāma Republikas labā.

Jau ziņots, ka Irānas atbalstītais grupējums Hizbollah ir nosūtījis uz Sīriju savus kaujiniekus, lai sniegtu atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem. Sākotnēji Hizbollah apgalvoja, ka vēlas tikai aizsargāt 13 Libānas šiītu ciematus, kas atrodas Sīrijas teritorijā netālu no robežas, kā arī netālu no Damaskas esošo Zeinabas svētvietu. Taču vēlāk grupējuma kaujinieki pievienojās režīma spēkiem uzbrukumā stratēģiskas nozīmes pilsētai Kusairai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits