Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pie Rietumāfrikas aplaupītā kuģa kapteinis - Latvijas nepilsonis

Ārlietu ministrija pārbaudīs informāciju, ka pie Rietumāfrikas krastiem pirātu aplaupītā tankkuģa kapteinis ir Latvijas pilsonis.

Ārlietu ministrijas runasvīrs Rets Plēsums aģentūrai BNS sacīja, ka ministrijai pagaidām nav oficiālas informācijas par notikušo. Tā kā Latvijai Āfrikas kontinentā ir tikai viena vēstniecība - Ēģiptes galvaspilsētā Kairā - tad informāciju plānots iegūt ar Latvijas Jūras administrācijas starpniecību.

Savukārt Latvijā Jūras administrācijā BNS pastāstīja, ka pie Rietumāfrikas krastiem otrdien aplaupītā tankkuģa kapteinis ir Latvijas nepilsonis Jaroslavs Semenovičs. Administrācijas pārstāve Sarma Kočāne teica, ka Semenovičs, kurš strādā Vācijas kompānijai "Chemikalien Seetransport", ir pieredzējis kapteinis. Viņš uzbrukumā nav cietis.

Iepriekš tika vēstīts, ka uz tankkuģa, kam otrdien Rietumāfrikas piekrastē uzbruka pirāti un to aplaupīja, nogalinot vienu kuģa apkalpes locekli, nav Lietuvas pilsoņu, kā tika sākotnēji vēstīts, paziņojis kuģa īpašnieks, savukārt aģentūra AFP ziņo, ka kapteinis ir no Latvijas.

Lietuvas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Rolands Kačinsks aģentūrai BNS pastāstīja, ka kuģa īpašnieks - kompānija "Chemikalien Seetransport" Vācijas pilsētā Hamburgā telefoniski informējusi Lietuvas vēstniecību Berlīnē, ka kuģa apkalpē nav Lietuvas pilsoņu, tostarp - arī kapteinis nav Lietuvas pilsonis, kā tika sākotnēji ziņots.

Kačinsks teica, ka, vēloties saglabāt personas datu konfidencialitāti, kompānija nesniedz nekādas ziņas par apkalpes locekļiem.

Kapteinis Semenovičs telefonintervijā aģentūrai AFP pastāstīja, ka pie tankkuģa "Cancale Star", kuram ir Libērijas karogs, Beninas piekrastē naktī uz otrdienu ātrlaivā piebraukuši seši līdz septiņi pirāti.

"Viņi uzkāpa uz klāja, notēmēja ar pistoli uz viena jūrnieka galvu un lika viņam iet uz kajīti. Viņi lūdza man atvērt seifu un paņēma visu naudu," pastāstīja Semenovičs. Viņš neminēja summu, kādu paņēmuši pirāti.

Pēc kapteiņa teiktā, 230 metru garais "Cancale Star" ved jēlnaftu no Nigēras deltas Nigērijā.

"Chemikalien Seetransport" izplatītajā paziņojumā sacīts, ka "pirātu uzbrukumā traģiski gājis bojā kuģa stūrmanis".

Beninas jūras spēku komodors Maksims Ahoijo iepriekš aģentūrai AFP teica, ka kuģa apkalpes locekļu vidū ir arī Filipīnu, Krievijas, Lietuvas un Ukrainas pilsoņi, un ka nogalinātais ir Ukrainas pilsonis. Savukārt kuģa ārsts aģentūrai AFP teica, ka apšaudē ievainoti četri apkalpes locekļi.

AFP ziņo, ka apkalpe aizturējusi vienu no pirātiem, kurš esot Nigērijas pilsonis, un ka viņš esot nodots policijai.

(papildināta ar pirmo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits