Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Porošenko: Kara apstākļos mums ar reformām veicies izcili

"Es nekad neesmu bijis apmierināts ar reformu plānu, bet kara apstākļos, domāju, mums ir izcili veicies," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā 1:1 atklāja Ukrainas prezidents Petro Porošenko, kurš otrdien valsts vizītē viesojās Latvijā.

Kā apliecinājumu tam, ka Ukrainai reformas izdevies īstenot sekmīgi, Porošenko minēja Starptautiskā valūtas fonda (SVF) nupat apstiprināto lēmumu izmaksāt starptautiskā aizdevuma daļu viena miljarda ASV dolāru apmērā. "Šī ir pirmā reize SVF vēsturē, kad, skatoties uz reformu pozitīvo rezultātu, tiek četras reizes pēc kārtas apstiprināti šie pārskaitījumi," uzsvēra Ukrainas prezidents.

Porošenko informēja, ka Kijeva noteikto reformu plānu, kas ietvēra kopumā 144 dažādus pasākumus, īstenojusi jau pirms gada, tostarp izveidojot korupcijas apkarošanas institūciju. 

Taujāts, kā viņš komentē Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera izteikumus, ka Ukrainai būs nepieciešami 25 gadi, lai iestātos NATO un Eiropas Savienībā (ES), Porošenko atbildēja: "Tad, kad Latvija nebija ES, daudzi skeptiķi teica, ka Latvija nekad neiestāsies ES vai arī paies 25 gadi, līdz Latvija iestāsies ES. Taču salikās apstākļi tā, ka Latvija kļuva par ES dalībvalsti daudz ātrāk. Jūsu piemērs mums ir ļoti spēcīgs dzinulis, lai realizētu šīs reformas, mainītu Ukrainu un ievestu Ukrainu ES." 

Porošenko teiktajam, ka kara apstākļos valstij ar reformu plānu veicies labi, sarunā ar Latvijas Televīziju atzina arī Latvijas Universitātes profesore Žaneta Ozoliņa. "Tā nopietni pie reformām Ukraina ir sākusi ķerties klāt tikai 2014.gadā, tāpēc faktiski varam runāt tikai par triju gadu reformu procesu, pie tam tās ir reformas, kuras visu laiku ir notikušas kara apstākļos. Vienlaicīgi valstij ir sevi jāsavāc un jānoliek uz sliedēm, un no otras puses arī jāmēģina atrisināt militārais konflikts Austrumukrainā. Patiesībā tāda neiespējamā misija. Trīs gadu laikā Ukraina ir izdarījusi ļoti daudz," rezumēja eksperte.

Viņa gan uzsvēra, ka šobrīd ir kritisks moments: "Likumi ir pieņemti, virkne institūciju ir izveidotas - attiecībā uz korupciju veselas divas -, ir arī speciāls prokurors šajos jautājumos. Izklājums tagad ir. Jābūt nākamajam procesam - ieviešanai. Diemžēl, kas attiecas uz ieviešanu, te pagaidām tiešām ir vairāk jautājuma zīmju nekā atbilžu." 

Top komentāri

ha/ha/ha
h
Galvenais Ukrainas korupcionārs,oligarhs, kas savas prezidentūras laikā daudzkārt vairojis savu bagātību uz nabadzībā iedzītās tautas rēķina, daļu savas bagātības jau aiztransportējis uz savu Spānijas villu. Laikam bij atbraucis pamācīt Latvijas valstsvīrus kā ātrāk kļut par miljardieriem . Kaut gan, mums jau pašiem savu oligarhu vārdi un ģīmji nav aizmirsušies..
Lass
L
Labas reformas.Tauta iedzita totalaka nabadziba,pazaudetas terotorija,totals ekonomikas sabrukums!Tikai tie kas noorganizeja apversumu,tika pie siles un palika vel bagataki.Zel,ka Ukraina no skaistas,sakarigas valsts parvertas par murgu eiropa!
Kas
K
Porošenko ir kroplis un slepkava.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits