Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Porošenko: Ukraina atvelk smagos ieročus, lai pārbaudītu miera plānu

Ukraina atvelk smagos ieročus no frontes līnijas valsts austrumos, lai pārbaudītu, vai miera plāns ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem darbosies, piektdien paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Šis ir tikai izmēģinājums un sākums miera plāna ieviešanai, kuru nepārtraukti pārkāpj mūsu pretinieks," Kijevas militārajā akadēmijā pavēstīja Porošenko.

Prezidents brīdinājis, ka Ukrainas armija vajadzības gadījumā ieročus izvietos agrākajās pozīcijās, lai "acumirklī aizstāvētos pret ienaidnieku".

Nacionālā drošības padome Kijevā piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā nogalināti trīs Ukrainas karavīri.

Par spīti notikušajam, uzbrukumi ukraiņu pozīcijām mazinājušies, paziņoja padomes preses sekretārs Andrijs Lisenko. Konkrētu skaitu gan viņš nenosauca.

Lisenko norādījis, ka prokrieviskie kaujinieki un Krievijas regulārās armijas karavīri reģionā "pārgrupējas un pastiprina pozīcijas, lai veiktu frontes izlūkošanu".

Ukraina ceturtdien paziņoja, ka tā sāks smago ieroču atvilkšanu, kā to paredz 12.februārī Minskā parakstītais miera plāns.

Savukārt prokrieviskie kaujinieki apgalvo, ka sākuši smago ieroču atvilkšanu dažas dienas iepriekš. Abas puses uzstāj, ka atvilkšanu novēro Eiropas Drošības un sadarbības padome (EDSO).

Kaujinieki arī paziņojuši, ka piektdien piedalīsies vēl vienā video konferencē ar Ukrainas, Krievijas un EDSO pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits