Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Postošajā cunami Samoa salās un Tongā miruši 170 cilvēki

Otrdien notikušajā 8,3 balles stiprajā zemestrīcē un pēc tam sekojošajā cunami Amerikāņu Samoa, Samoa un Tongā dzīvības zaudējuši vismaz 170 cilvēki, liecina sestdien publiskotā jaunākā informācija. Tomēr upuru skaits varētu vēl nedaudz pieaugt, jo joprojām nav pārmeklētas citas dabas katastrofā nopostītās teritorijas.Samoa premjerministrs Tuilaepa Sailele intervijā Jaunzēlandes nacionālajam radiokanālam stāstīja, ka visvairāk cietusi lielākā sala Upolu. Vairākos ciematos nav palikusi neviena māja, līdzīga postažas aina vērojama arī Amerikāņu Samoa un Tongā.

Pēc jaunākajām ziņām lielākais upuru skaits ir Samoa - 129 bojāgājušie. Amerikāņu Samoa miruši 32 cilvēki, bet Tongā - deviņi. Bojāgājušo vidū ir pilsoņi no Austrālijas un Dienvidkorejas.

8,0 līdz 8,3 ballu pēc Rihtera skalas spēcīga zemestrīce satricināja Samoa salas otrdien 6.48 no rīta (20.48 pēc Latvijas laika). Salas sasniedza četri cunami viļņi augstumā no četriem līdz sešiem metriem.

Zemestrīces epicentrs atradās 190 km attālumā no Samoa salas, kurā dzīvo 220 000 cilvēku un atrodas apmēram pusceļā starp Jaunzēlandi un Havaju salām. 190 km tālāk no epicentra atrodas Amerikāņu Samoa, kuru pārvalda ASV un kur mitinās 65 000 cilvēku.

2004.gada 26.decembrī cunami Indijas okeānā nogalināja 230 000 cilvēku 11 valstīs, kas ir postošākais šāds notikums vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits