Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rietumvācieši grib izbeigt austrumvāciešu dotēšanu

Tuvojoties maijā paredzētajām reģionālajām vēlēšanām Vācijas rietumos esošajā federālajā zemē Ziemeļreinā-Vestfālenē, vairāki reģiona pilsētu mēri paziņojuši, ka vairs nevēlas veikt iemaksas tā sauktajā Austrumvācijas solidaritātes fondā, kas tika izveidots pēc valsts atkalapvienošanās 1991. gadā, lai samazinātu austrumnieku ekonomisko atpalicību.

Ziemeļreinas-Vestfālenes pilsētu vadītāji uzskata, ka, pateicoties līdzekļiem, kas ieplūduši no Rietumvācijas, Austrumvācijas pilsētas ir spējušas savest kārtībā savas finanses. Tajā pašā laikā tādas Vācijas apdzīvotākā reģiona pilsētas kā Dortmunde, Esene un Gelzenkirhene esot spiestas samazināt budžeta izdevumus, jo tām trūkst naudas. «Solidaritātes pakts ir perversa sistēma, kas vairs ilgāk nav attaisnojama,» Dortmundes mērs Ulrihs Sīraus paudis sašutumu sarunā ar laikrakstu Suddeutsche Zeitung. «Jūs vairs nevarat paskaidrot, kādēļ reģiona nabadzīgākajām pilsētām ir jāgrimst dziļākos parādos, lai iemaksātu savu daļu solidaritātes fondā.»

Pašreizējais solidaritātes pakts, kas tika parakstīts 2005. gadā un ir spēkā līdz 2019. gadam, paredz Austrumvācijas ekonomikā injicēt 156 miljardus eiro (109 miljardi latu), raksta The Local. Pašvaldībām ir jāveic iemaksas, neskatoties uz to finanšu stāvokli. Ziemeļreinā-Vestfālenē tikai astoņām no 400 pašvaldībām ir sabalansēts budžets. Piemēram, trešdaļu no 2,1 miljarda eiro (1,47 miljardi latu) lielā Esenes parāda veido maksājumi solidaritātes fondā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits