Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Separātistu pusē Ukrainā, iespējams, karo arī cilvēki no Latvijas

Drošības policijas (DP) rīcibā ir informācija, ka prokrievisko separātistu pusē Ukrainas austrumos karo arī personas no Latvijas, pirmdien vēsta TV3 Ziņas. Tas satrauc arī Latvijas politiķus.

Lai gan izvairīgi, DP tomēr paskaidro, ka tās rīcībā esot informācija par iespējamu Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos konfliktā Ukrainā. Informācija iegūta no dažādiem avotiem, tomēr DP atturas konkretizēt, kādās tieši aktivitātēs mūsu valsts iedzīvotāji iesaistījušies. Vēl nesen valsti pāršalca ziņa, ka separātistu pusē darbojas kāds mediķis no Latvijas.

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis brīdina, ka šāda situācija var radīt ļoti draudīgas sekas: "Mums jārēķinās, ja viņi šādas darbības veic Ukrainā, jābūt gataviem šādām situācijām arī Latvijā. Tāpēc mums jāstiprina Drošības policija, lai viņi varētu kontrolēt visas prokrieviskās organizācijas, iespējamos aktīvos separātistus, lai laicīgi viņus varētu izolēt no sabiedrības. Ja viņi ir gatavi tur karot, tad pie kādām krīzes situācijām šeit tas varētu būt potenciāls drauds valsts drošībai."

Ziņas par iespējamo Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos karadarbībā Ukrainā satraukušas arī ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Viņš norāda, ka valsts nevar izsekot visu savu iedzīvotāju gaitām ārpus tās robežām, tomēr šī situācija prasot papildus modrību. "Ja šie cilvēki dodas karot, pie tam, tādu formējumu rindās, kas jau faktiski tiek uzskatīti par nelikumīgiem arī starptautiskā mērogā, tad viņiem jārēķinās ar visām no tām izrietošajām sekām, gan iespējamām krimināltiesiskām, gan cita veida sekām."

DP redzeslokā arī nonākusi kāda biedrība, kas Baltijas valstīs nodarbojas ar humānās palīdzības vākšanu separātistiem. Viss saziedotais tiek nodots prokrievisko kaujinieku kontrolētajām pilsētām. Igaunijā ziedoti pat militārie maskēšanās tērpi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits