Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Šonedēļ jau trīs Boeing Dreamliner lidmašīnām konstatētas problēmas

Pēdējo trīs dienu laikā neveiksmes piemeklējušas jau trīs ASV aviobūves uzņēmuma _Boeing Dreamliner _lidmašīnas, no kurām divas tehnisku problēmu dēļ bijušas spiestas atlikt pacelšanos, bet vienā sācies ugunsgrēks nolaižoties.

Pirmdien Japānas aviokompānijas Japan Airlines (JAL) lidmašīnā Boeing 787 Dreamliner, nolaižoties Bostonā, izcēlās ugunsgrēks, savukārt otrdien aviokompānija degvielas noplūdes dēļ bija spiesta atsaukt vēl vienu Boeing 787 Dreamliner reisu. No lidmašīnas uz skrejceļa noplūda aptuveni 40 galoni degvielas. Pašreiz lidaparāts tiek pārbaudīts un noplūdes cēlonis pagaidām vēl nav zināms, informēja JAL preses pārstāvis. Savukārt trešdien, konstatējot problēmas bremžu sistēmā, atcelts Japānas aviokompānijas All Nippon Airways (ANA) lidmašīnas Boeing Dreamliner reiss.

ASV aviobūves uzņēmums Boeing līdz izmeklēšanas beigām atteicies apspriest pirmdien notikušo incidentu, vien norādījis, ka tas nav līdzīgs iepriekš notikušajiem. "Nekas (..) neliecina par saistību ar iepriekšējiem 787 energosistēmas gadījumiem," norādīja Boeing.

Nacionālās transporta drošības valdes (NTSB) inspektori, kas veic oficiālu izmeklēšanu, informēja, ka ugunsgrēks izcēlies elektrisku problēmu dēļ. JAL un All Nippon Airways ir vieni no Boeing lielākajiem klientiem, kas uzņēmumam pasūtījuši 45 lidmašīnas Boeing 787 Dreamliner.

Lidmašīna Boeing 787 Dreamliner tiek slavēta kā Boeing nākotnes cerība, bet virkne incidentu likusi to apšaubīt. Jūlijā NTSB veica izmeklēšanu saistībā ar lidmašīnās konstatētajiem dzinēju traucējumiem, un februārī "Boeing" paziņoja, ka 55 Dreamliner modeļa lidmašīnām iespējamas fizelāžas problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits