Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Staļinu atzīst par trešo visu laiku dižāko krievu

Padomju diktators Josifs Staļins atzīts par trešo visu laiku dižāko krievu aptaujā "Krievijas vārds", ko rīkoja televīzijas kanāls Rossija.

Par dižāko cilvēku valsts vēsturē atzīts viduslaiku kņazs un karavadonis Aleksandrs Ņevskis. Otrajā vietā ierindojās reformists un cara laika premjerministrs Pjotrs Stolipins, kuru 1911.gadā nogalināja atentātā Kijevā.

Aptauja norisinājās sešus mēnešus un tajā piedalījās vairāk kā 50 miljoni Krievijas iedzīvotāju, kuri ar telefona, interneta un īsziņu starpniecību atdeva balsis par, viņuprāt, izcilākajiem cilvēkiem Krievijas vēsturē, informē BBC.

Staļina ierindošanās trešajā vietā nav pārsteigums, jo ilgu laiku viņš atradās stabilā pirmajā pozīcijā, bet to zaudēja tikai pēc tam, kad aptaujas producents vērsas pie Krievijas lielākās televīzijas Rossija skatītājiem ar lūgumu, balsot par kādu citu.

Pēdējā laikā Kremlis izvērš aktīvu asiņainā tirāna reabilitāciju un daudzi Krievijas iedzīvotāji viņu uztver kā Eiropas atbrīvotāju no Hitlera un nacistiskās Vācijas. Tomēr noklusēti paliek viņa laikā pastrādātie noziegumi pret cilvēci.

"Paldies Dievam, Aleksandrs Ņevskis ieņēma pirmo vietu. Bet faktam, ka Staļins ieņēma trešo, vajadzētu mums likt domāt, kurp mēs ejam," aptaujas rezultātus dziļdomīgi komentē pasaulslavenais krievu kinorežisors Ņikita Mihalkovs.

Jāpiemin, ka ceturto vietu aptaujā ieņēma izcilais dzejnieks Aleksandrs Puškins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits