Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Starptautiskā sabiedrība sola 15,2 miljardus dolāru palīdzībai Afganistānai

Starptautiskie ziedotāji trešdien konferencē Briselē apsolījuši 15,2 miljardus dolāru (13,6 miljardus eiro) palīdzībai Afganistānai nākamos četru gadus, paziņojusi Eiropas Savienība (ES).

Solītā summa ir nedaudz mazāka par cerēto, lai atjaunotu pašreizējo palīdzības apjomu Afganistānai, kas ir viena no pasaules nabadzīgākajām un politiski nestabilākajām valstīm.

Pēc NATO pretterorisma kaujas misijas beigām 2014.gadā situācija drošības jomā Afganistānā vēl arvien rada nopietnas bažas un valsti plosa korupcija.

ES organizētās konferences mērķis ir bija saglabāt finansējumu Afganistānai četru miljardu dolāru apmērā katru gadu nākamos četrus gadus.

Finansējums ir piesaistīts reformām, kas Afganistānas valdībai jāveic tādās jomās kā demokrātijas stiprināšana un tieslietas, cīņa pret korupciju un ekonomikas stiprināšana.

Daudzi konferences dalībnieki arī uzsvēra nepieciešamību pēc sadarbības migrācijas jautājumos. Kabula ir parakstījusi pretrunīgi vērtētu vienošanos ar ES par tā dēvēto ekonomisko migrantu atpakaļuzņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits