Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Šveices kreisie ekstrēmisti draud nogalināt nolaupīto Tautas partijas āzi

Šveicē kāda kreiso ekstrēmistu organizācija nozagusi Tautas partijas (SVP) talismanu - āzi vārdā Cottels, draudot ragaino ķīlnieku nogalināt.

Atbildību par dzīvnieka nolaupīšanu uzņēmusies organizācija "Antifašistiskā rīcība" (AFA), publicējot paziņojumu internetā. "Tagad mums ir arī grēkāzis," savā sarkastiskajā vēstulē norādīja organizācija.

Āzis līdz nozagšanai mitinājās pie Šveices parlamenta deputāta Ernsta Šibli, kas, sestdienas rītā dodoties barot savu aizbilstamo, atklāja, ka Cottels un vēl viens āzis Mimo ir pazuduši.

Viņš ziņoja par dzīvnieku pazušanu policijai, atklājot, ka pagājušajā vasarā partija saņēma "fašistu āzim Cottelam" adresētu draudu vēstuli.

AFA nav pieprasījusi nekādu izpirkuma maksu vai izvirzījusi citas prasības. Cīrihes policija izmeklē lietu, taču pagaidām likumsargu rīcībā nav minējumu par to, kur Cottels varētu atrasties.

Desmit gadus vecais Cotels kļuva par SVP talismanu 2007. gada vēlēšanu laikā. Uzskatot, ka āzis nesis partijai veiksmi, tā padarīja viņu par savu talismanu arī šogad.

Cottels parādījies vairākos pasākumos partijas priekšvēlēšanu kampaņas laikā, un SVP plānoja vēl vairākus pasākumus ar dzīvnieka piedalīšanos pirms Šveices federālā parlamenta vēlēšanām 23. oktobrī.

Publiskā paziņojumā SVP norādīja, ka Cottela nolaupīšana satriekusi partijas biedrus, un lūdza cilvēkus, kas nozaguši dzīvnieku, nekavējoties to atdot Šibli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits